MENIU

SF NICOLAE // MOȘ NICOLAE 2017 / Ce pățești dacă nu ai primit nimic în ghetuțe / Ce spune tradiția

SF NICOLAE // MOȘ NICOLAE 2017 / Dacă în cursul anului au făcut mai multe năzdrăvănii, în aceste zile încearcă să fie mai cuminţi, pentru că Moşul să nu le aducă numai o nuieluşă, simbol al faptului că nu au fost cuminţi. Sf Nicolae este o sărbătoare aparte, care pregăteşte sărbătoarea Crăciunului, asociată de cei mici tot darurilor

SF NICOLAE // MOȘ NICOLAE 2017 / Spre deosebire de Moş Crăciun, Moş Nicolae nu se arată la faţă. Este o uşurare, dar şi o mare teamă pentru cei mici. Dacă Moş Crăciun le cere să le spună o poezie sau un cântecel şi îi întreabă direct dacă au fost sau nu cuminţi, pe Moş Nicolae nu trebuie să-l încânte în niciun fel.

SF NICOLAE // MOȘ NICOLAE 2017 / Moşul ştie ce au făcut ei tot anul şi-i va recompensa aşa cum crede de cuviinţă. Aşa că încearcă să alunge cât de mult pot somnul pentru a pândi momentul în care Moşul vine să le pună ceva în ghetuţe, deşi niciodată nu reuşesc.
 
SF NICOLAE // MOȘ NICOLAE 2017 / Sf Nicolae este însă un iubitor şi un protector al copiilor în întreagă tradiţie creştină. Aşa se face că în loc să se teamă de Moş Nicolae că le-ar putea aduce o nuieluşă, copiii ar fi bine să fie învăţaţi despre cine este şi ce minuni a făcut de-a lungul vieţii şi după moartea lui.

SF NICOLAE // MOȘ NICOLAE 2017 / Despre cum a ajutat un tata sărac să-şi mărite cele trei fete şi să nu le îndrume pe drumul desfrâului, dăruindu-i câte un săculeţ de aur pentru fiecare, sau despre cum i-a înapoiat copilul răpit unei mame care se rugase la Sfânt neîncetat timp de un an. Alte mărturii vorbesc de ajutorul pe care copii care s-au rugat Sfântului Nicolae l-au primit atunci când au avut de trecut examene dificile.

SF NICOLAE // MOȘ NICOLAE 2017 / Sf Nicolae nu este un personaj de care cei mici să se teamă, ci este un protector al copiilor şi îi ajută pe cei care se roagă lui. Este, din păcate, o greşeală frecvenţă a părinţilor care le insuflă celor mici, fără să-şi dea seamă, spaimă de Moş Nicolae, fără să înţeleagă că este în natură copiilor să facă tot felul de năzdrăvănii. Mai bine ar fi că ei să fie învăţaţi să-şi aducă aminte de Sfântul Nicolae pe parcursul întregului an şi nu doar în ziua de 6 decembrie.

SF NICOLAE // MOȘ NICOLAE 2017 / În ziua Sfântului Nicolae este bine să fii darnic şi iubitor cu cei din jurul tău. Zgârcenia nu doar că este considerată un păcat, dar îl mânie pe Sfântul săracilor, iar singurul cadou pe care l-ai putea primi la anul ar fi o nuieluşă.