MENIU

SF devine realitate! Record incredibil privind transferul de date

Cercetătorii de la Universitatea Tehnica din Danemarca au inregistrat un nou  record mondial privind viteza de transfer de date prin fibre optice. Experţii au reusit să obtină, în laborator, o viteza de 43 de terabiti de date pe secundă.  

Viteza obtinuta de cercetatori face ca 1 GB de date (echivalentul unui film la o calitate decenta) sa fie transferat prin fibra optica de la un calculator la altul in numai 0.2 millisecunde.

 Potrivit expertilor, viteza obtinuta in laborator nu este limita maxima la care se poate ajunge si ca, cu ajutorul laserului, se vor testa viteze si mai mari.

 CUM ITI TESTEZI VITEZA DE INTERNET

 Daca v-ati cumparat un abonament de telefonie mobila cu tot cu internet si vi se pare ca paginile web se incarca foarte greu pe telefon sau tableta, ar fi bine sa va testati viteza si, daca este sub cea prevazuta in contract, sa faceti o reclamatie la operator.

 In general, toti operatorii de telefonie mobila se lauda ca ofera viteze de pana la 43,2 MB si chiar mai mult, in cazul abonamentelor 4G.

 Ca aceasta viteza este oferita doar pe hartie, o stim deja. Acel “viteza de pana la…” trecut in contract ii asigura ca, orice s-ar intampla, ei sunt acoperiti. Detalii despre cum va puteti testa conexiunea, aflati de pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
test viteză internet GadgetReport.ro transfer date