MENIU

Sergiu Tuhuțiu, concert extraordinar Ludwig Van Beethoven, marca Orchestra Simfonică București

Sergiu Tuhuțiu, concert extraordinar Ludwig Van Beethoven, marca Orchestra Simfonică București
Sergiu Tuhuțiu, concert extraordinar Ludwig Van Beethoven, marca Orchestra Simfonică București

Miercuri, 2 iulie, ora 19.00, studioul de concerte Mihail Jora, Sala Radio din București.

20.000 de like-uri pe Facebook. Atât a trebuit să strângă pianistul român Sergiu Tuhuţiu pentru a primi, la schimb, un album. Provocarea i-a fost lansată de către o reputată casă de discuri londoneză care i-a pus la dispoziţie o singură săptămână pentru îndeplinirea pariului.

Povestea lui Sergiu s-a transformat, rapid, într-un fenomen viral, pariul a fost câștigat, iar înregistrările au fost programate pentru sfârșitul verii 2014. „Am fost impresionat şi vreau să le mulţumesc românilor şi presei din România pentru felul în care au răspuns şi m-au susţinut în campania online din luna aprilie. Deschiderea şi sprijinul lor m-au făcut oarecum şi mai responsabil, m-au făcut să muncesc şi mai mult pentru a duce la capăt proiectele propuse şi să-mi doresc să cânt mai des pe scenele din România.”

Cu deschiderea cu care şi-a obişnuit, deja, publicul, Orchestra Simfonică Bucureşti i-a oferit lui Sergiu prilejul de a cânta în România, în faţa tuturor celor care l-au îndrăgit şi i-au susţinut demersul. Aşa a luat naştere concertul extraordinar Ludwig van Beethoven – Titanul, primul concert din seria „Capodopere ale marilor compozitori”. „E o mare bucurie sa fac parte din acest concert dedicat lui Beethoven, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti şi mulţumesc pentru invitaţie conducerii orchestrei. De asemenea, întâlnirea cu publicul bucureştean este un lucru pe care îl aştept cu emoţie.”

Pasiunea întâlnește excelenţa, pe muzica inegalabilului Ludwig van Beethoven, miercuri, 2 iulie, ora 19.00, la studioul de concerte Mihail Jora, Sala Radio din București. Un nou concert extraordinar, din seria „capodopere ale marilor compozitori”: Ludwig van Beethoven - "TITANUL", marca Orchestra Simfonică București.

Alături de Orchestra Simfonică Bucureşti, pe scenă va urca dirijorul francez, Benoît Fromanger.
În program: Concertul pentru pian și orchestră „Imperialul” și „Simfonia a Cincea a Destinului”.


ORCHESTRA SIMFONICĂ BUCUREȘTI

Orchestra Simfonică București a luat naștere în anul 2006 având ca scop aducerea muzicii clasice mai aproape de viețile noastre. Urmând modelul de proiect al marilor orchestre private precum London Symphony sau Berliner Philharmoniker, Orchestra Simfonică București reunește cei mai respectați muzicieni din România, deschiși permanent la noi încercări muzicale, stiluri și emoții. Timp de șapte ani, misiunea Orchestrei Simfonice București a constat în atragerea și educarea unei palete cât mai largi de iubitori ai muzicii.
Talentul și valoarea au fost rapid recunoscute, Orchestra Simfonică București fiind prima orchestră din România invitată să concerteze pe marile scene din Buenos Aires, São Paulo, Montevideo și Lima, într-un turneu extraordinar în America de Sud.
"The Beatles as interpreted by Bucharest Symphony Orchestra ", "Tarja Turunen & Orchestra Simfonică București", "The Masterpiece", "Concertul Extraordinar de Anul Nou”, spectacolul "Pe Aripile Muzicii”, “Concertul Extraordinar Ziua Europei 2014”, precum și renumitul flash mob susținut la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București sunt doar câteva dintre zecile de evenimente prin care Orchestra Simfonică București a cucerit publicul din România și nu numai.

STAGIUNEA SALUT CULTURA!

Un concept original, stagiunea muzicală Salut, CULTURA! propune concerte de larg interes pentru publicul spectator, revelând artiști de talie internațională și lucrări de mare valoare. Un proiect cultural novator care contribuie la dezvoltarea permanentă a ansamblului artistic.

SERGIU TUHUȚIU

Câștigător al concursului “Debut to Master Soloist Piano Competition 2013”, din Sankt Petersburg – Rusia, Sergiu Tuhuțiu s-a afirmat ca unul dintre reprezentanții de vârf ai tinerei generații de pianiști. A obținut licența la Universitatea Națională de Muzică din București (2006) și două titluri de Master în interpretare pianistică: la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, din Stuttgart și la Academia de Muzică "Gheorghe Dima", din Cluj-Napoca. În 2011 a primit o bursă de studii la Londra, iar în iulie 2013 a fost distins cu "Artist Diploma" la Royal College of Music din Londra.
În aprilie 2013, Sergiu Tuhuțiu şi-a susţinut debutul solistic la Filarmonica din Sankt Petersburg, cu Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Mendelssohn, sub bagheta dirijorului Vladimir Fanshil.

Mai multe informații despre concert și artiști, puteți găsi pe:
http://osb.org.ro,  http://www.sergiutuhutziu.com/ro