MENIU

SEMNELE pe care ţi le dă organismul că pilulele contraceptive nu funcţionează cum trebuie

Ce pericole ascund pilulele contraceptive

Iata cateva simptome care iti dau de inteles ca pilulele contraceptive nu functioneaza bine pentru tine.

Ai vaga impresie ca pilulele contraceptive nu functioneaza asa cum ar trebuie? Consulta lista noastra si vezi daca intalnesti aceste semne care iti spun ca ceva este, intr-adevar, in neregula.

Ai schimbari bruste de dispozitie sau depresie?

Hormonii pe care pilulele contraceptive le contin sunt foarte puternici, iar corpurile noastre reactioneaza diferit. Pilulele utilizeaza o combinatie de progesteron sau estrogen sau doar progesteron. Unele persoane ar putea sa se confrunte cu probleme emotionale, care implica schimbari de dispozitie sau chiar si depresie. Daca te simti deprimata sau iritabila vorbeste cu doctorul tau si cere-i o alta combinatie de hormoni.

Ai acnee?

Unul din avantajele pilulei contraceptive (pe langa contraceptia propriu-zisa) este faptul ca te poate ajuta sa scapi de acnee. Totusi, daca observi ca tenul tau nu se imbunatateste ci, dimpotriva, se inrautateste, acesta este un semn ca ceva nu este in regula.

Ai libido scazut?

Bineinteles ca libido-ul nostru este afectat de hormoni si ca pilulele contraceptive il vor afecta, fiind pe baza hormonala. Cu toate acestea, metoda contraceptiva nu ar trebui sa scada libido-ul ci sa il lase neschimbat. Pentru ca pilulele suprima ovulatia, suprima si hormonul sexual, testosteronul.

Ai dureri de cap si migrene?

Durerile de cap sunt strans legate de hormoni si ciclul menstrual. Multe femei sunt afectate de sindromul premenstrual si acuza dureri de cap inainte de menstruatie – atunci cand estrogenul este la un nivel scazut. Cu toate acestea, daca te confrunti des cu dureri de cap si, mai rau, migrene, de cand ai inceput sa iei pilulele, acesta nu este un semn bun, pentru ca poti ajunge sa risti un atac cerebral. Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu doctorul despre asta.

sursa

Mai multe articole despre:
pilule pilule contraceptive