MENIU

Semnele ascunse ale anemiei

Semnele ascunse ale anemiei

O confunzi adesea cu o stare de epuizare in care "vinovatul" este serviciul sau timpul limitat, familia mereu dornica de a mai adauga cerinte la adresa ta. "Nu-i o problema, este o perioada peste care pot trece usor: niste vitamine, un somn bun si sunt ca noua", iti spui, incercand sa te imbarbatezi si sa iti induci ideea de femeie puternica care le poate face pe toate.

Poate ca asa tinzi sa crezi, dominata fiind de ideea unei caderi de calciu, trecatoare, usor de rezolvat, fara implicatii puternice. Confuzia apare din cauza faptului ca simptomele anemiei sunt asemanatoare.

Cum iti dai seama ca suferi de anemie:

Palpitatii ale inimii

Ciudat sau nu, se pare ca si inima ne "vorbeste", ce-i drept pe limba ei, despre aparitia acestei deficiente in corp si incearca sa ne faca atente la sanatatea noastra. Un baiat de 18 ani de pe un forum international declara "am 18 ani si in urma frecventelor oscilatii de puls, uneori si tensiunea era fluctuanta, dar intr-un mod deranjant; in rest nu aveam alte simptome care sa imi dea de gandit, insa doctorul m-a diagnosticat cu anemie". Intr-adevar, asa este: palpitatiile si oscilatiile de tensiune sunt intr-adevar efecte ale anemiei. ceea ce poate sa iti dea si mai mult de gandit este daca ai astfel de fluctuatii atunci cand sunteti in stare de repaus.

Constipatia

Ei bine, nu constipatia in sine este un semn al anemiei, dar este un intermediar intre cauza si efect. Explicatia este foarte simpla: atunci cand suntem constipate, trebuie sa consumam fibre pentru a putea trata aceasta afectiune, iar de cele mai multe ori alegem produse de panificatie, cereale sau paste care nu numai ca nu au efectul scontat (sau daca il au produc si alte consecinte negative in organism: iritarea colonului de exemplu), dar acestea au nefericitul efect de a absorbi fierul din corp si de a da nastere involuntar anemiei.

Sursa

Mai multe articole despre:
anemie cauze anemie simptome anemie semne anemie