MENIU

Semne că vi s-au făcut farmece. Singura metodă prin care pot fi acestea dezlegate

Este imposibil să nu fi auzit măcar o dată o poveste sau să nu fi citit ceva, undeva, despre farmece şi răul pe care acestea îl fac persoanelor asupra cărora sunt aruncate. Pentru unii farmecele şi cei care le fac există într-adevăr, pentru ceilalţi acestea sunt baliverne, poveşti de adormit copiii.

Farmecele sunt de mai multe feluri. Farmecele se fac pentru a destramă o familie, pentru a despărţi un cuplu, pentru că un anumit cuplu să nu poată avea copii sau pur şi simplu pentru că persoană respectivă să se îmbolnăvească.

Simptome pentru cei care au farmece

Simptomele prezentate de arhimandritul Nectarie nu trebuie considerate efecte precise ale farmecelor. "Dacă cineva are capul greu sau dacă simte o apăsare pe piept nu trebuie să se gândească imediat că i s-au făcut farmece. Tot aşa cum unii nu vor să creadă nici în ruptul capului că li s-au făcut farmece (deşi găsesc pe pragul uşii diferite urme–broaşte moarte sau alte semne), tot aşa alţii sunt obsedaţi că li s-au făcut farmece, şi confundă stările de oboseală, sau rău fizic, cu manifestări ale farmecelor. Numai preoţii care păstrează dreapta-credinţă sunt în măsură să spună dacă cineva este sau nu sub influenţă farmecelor (ceilalţi preoţi, care deschid cartea sau fac alte practici magice, încearcă să convingă oamenii că au farmece numai pentru a-şi mari numărul de clienţi)", scrie prosistemhaha.wordpress.com.

Cine dezleagă farmecele

Singurul mijloc de desfacere a vrăjilor şi de vindecare a demonizării este întoarcerea noastră sinceră la Hristos, prin spovedanie, pocăinţă, sfânta împărtăşanie şi toate cele pe care le recomandă preoţii bisericii lui Hrisots.

Cum se dezleagă farmecele

Cei cărora preotul le-a descoperit că au farmece făcute nu trebuie să meargă la descântător, vrăjitor sau ghicitor, etc., deoarece situaţia se va înrăutăţi. Dezlegarea de farmece se face prin:

- Spovedanie curată şi generală din anii copilăriei până în prezent.

- Spovedanie la fiecare 40–50 de zile sau de fiecare dată când se îngreunează sufletul.

- Să va împărtăşiţi cât de des se poate, dacă va îngăduie duhovnicul.

- Să mergeţi în mod obligatoriu în fiecare duminică la Biserică.

- În fiecare dimineaţă veţi mânca puţină anafură şi veţi bea agheasmă.

- Veţi posti miercurile, vinerile şi marile posturi de peste an.

- Să faceţi în casă dumneavoastră sfeştanie şi să se citească dezlegările Marelui Vasile.

- Să stropiţi zilnic cu această agheasmă toată casă dumneavoastră.

- Să faceţi dimineaţă şi seară rugăciuni.

- Să tămâiaţi în fiecare zi şi să aprindeti candelă.

- Să citiţi zilnic un capitol din Noul Testament.

- Să-i iertaţi din inimă pe cei care v-au făcut farmece.