MENIU

Semnal de alarmă al INSP: Peste 2.000 de cazuri cu variante ale COVID-19 care determină îngrijorare. Cazurile de infectare cu DELTA, în creștere

Coronavirus

Cresc îngrijorările legate de o posibilă revenire în forță a pandemiei de coronavirus, în România, și asta numai dacă aruncăm o scurtă privire pe cifrele făcute publice, astăzi, de reprezentanții Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), care anunță peste 2000 de cazuri de infectare cu diferite variante ale virusului SARS-CoV-2, 359 dintre ele fiind chiar cu varianta Delta, mai contagioasă a Covid-19. 

Astfel, până la data de 15 august, au fost confirmate 2.088 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 1.695 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma şi 359 de cazuri cu varianta Delta. Dintre cele 359 cazuri confirmate cu varianta Delta, 74 (20,6%) fuseseră vaccinate. Mai exact, 3 persoane erau incomplet vaccinate, iar alte 71 complet vaccinate (19,8% din total). 

Altfel spus, până la data de 15 august, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 77%, anunță INSP.

În plus de asta, au fost înregistrate şi comunicate la INSP - CNSCBT 51 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 27 cu varianta Alpha, 3 cu varianta Gamma şi 21 cu varianta Delta. 

Tot astăzi, Direcția de Sănătate Publică Constanța a anunțat existența a patru noi cazuri cu varianta Delta, confirmate pe raza județului. Îngrijorător este faptul că nici una dintre aceste persoane nu a călătorit în străinătate.

Din primele informații, este vorba despre trei femei (60 de ani, 51 de ani, 14 ani) și un bărbat (40 de ani). O singură persoană dintre cele patru este vaccinată.

Din fericire, în prezent, nicio persoană nu este internată.