MENIU

Semafoarele inteligente din Bucureşti, scoase din priză de 4 luni. Motivul e halucinant

Semafoare inteligente

Semafoarele inteligente din București nu mai funcționează de patru luni din cauza unui cablu rupt. Nimeni nu-l poate schimba pentru că Primăria Capitalei nu are contract de mentenanţă pentru sistemul de semafoare sincronizate.

Sistemul care ar trebui să fluidizeze traficul în intersecţiile aglomerate nu mai funcţionează de aproape patru luni din cauza unui cablu rupt.

Şi cum primăria nu are un contract de mentenanţă, nimeni nu repară sistemul. Iar în loc de soluţii, municipalitatea vine cu demisii, potrivit digi24.ro. În urma scandalului, şefa Administraţiei Străzilor din Primăria Capitalei a renunţat la post.

„Primăria Capitalei va lua toate măsurile pentru ca defecţiunile apărute să fie remediate în cel mai scurt timp, iar sistemul de management să funcţioneze în parametri normali", a transmis primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a finanţat mare parte din proiect, se gândeşte acum să ceară Primăriei Capitalei banii înapoi dacă situaţia nu va fi rezolvată în cel mai scurt timp.

Administraţia Străzilor a împânzit Capitala cu sute de camere de supraveghere cu senzori încă din 2009. Sistemul inteligent a fost instalat în peste 240 de intersecţii din Capitală. E dotat cu camere de supraveghere şi senzori care măsoară volumul de trafic, potrivit Digi24.

Din luna iulie, monitoarele din centrul de comandă au rămas stinse. Camerele nu mai transmit imagini după ce un cablu a fost secţionat. Aşa că nici vorbă de semafoare sincronizate.

Mai multe articole despre:
semafoare semafor semafoare inteligente