MENIU

SEISM 2018. Câţi oameni ar muri în Capitală, în urma unui cutremur mare. Concluziile lui Arafat

SEISM 2018. Câţi oameni ar muri în Capitală, în urma unui cutremur mare. Concluziile lui Arafat / Foto: Inquam Photos / George Calin

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a anuntat, sambata, ca in cadrul exercitiului Seism 2018 sunt estimate peste o mie de victime, intre care patru sute de morti, in urma cutremurului de 7,5 grade pe scara Richter, produs in Vrancea.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, sâmbătă seara, că la aproximativ 12 ore de la momentul seismului simulat în cadrul exerciţiului naţional sunt 450 de persoane decedate, aproape 1.800 de răniţi şi peste 3.200 de persoane date dispărute. El a menţionat că în România vor ajunge o echipă medicală din Israel, care va alcătui un spital de nivel 3 - cel mai ridicat - şi una de căutare-salvare din Bulgaria.

De asemenea, in cadrul simularii, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a transmis presedintelui Klaus Iohannis o solicitare pentru decretarea starii de urgenta, asteptandu-se raspunsul de la Cotroceni.

Cu câteva ore înainte, într-o conferinta de presa, Arafat a prezentat ultimele date estimate de catre organizatorii exercitiului Seism 2018. Toate autoritatile sunt alertate.

"In urma cutremurului produs in aceasta dimineata, se preconizeaza peste o mie de victime, dintre care peste 400 de persoane decedate. S-au inregistrat peste 200 de cladiri prabusite, 800 afectate grav, peste 1.400 afectate mediu, fiind necesasa efectuarea de expertize. Cladirile afectate apartin institutiilor publice de la nivelul municipiului Bucuresti, dar si imobile de locuit, printre care si cladiri cu grad de ocupabilitate mare, astfel incat se prognozeaza un numar mare de victime", a declarat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, s-a cerut instituirea starii de urgenta.

EXERCIŢIU SEISM 2018. Cum se pregătesc autoritățille pentru un cutremur de 7,5 grade

Mai multe articole despre:
exercitiu seism seism 2018