MENIU

Şeful SRI care a provocat un accident mortal pe trecerea de pietoni era BĂUT

Șeful SRI Prahova a produs un accident rutier mortal, pe DN1, pe trecerea de pietoni, în localitatea Tâncăbești din județul Ilfov. Potrivit surselor Realitatea TV, şoferul avea alcoolemie de 0,45 mg/1000 l alcool pur în aerul expirat. Ofițerul este cercetat în stare de libertate.

Autoturismul condus de ofițerul SRI a lovit o femeie de 35 de ani care traversa șoseaua pe trecerea de pietoni.

În urma impactului, victima a decedat. După accidentul care a avut loc luni seară în jurul orei 22.00, a fost declanșată o anchetă, aflată în curs, sub supravegherea unui procuror, sosit la fața locului.

Potrivit ultimelor informaţii Realitatea TV, autoturismul venea dinspre Ploiești către București. Şoferului i s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și conclucere sub influența băuturilor alcoolice. Dosarul urmează să fie declinat către parchetul militar.

Noaptea trecută ofiţerul SRI a fost și la IML pentru recoltarea de probe de sânge. Rezultatele urmează să fie stabilite în câteva zile. Ofițerul este cercetat în stare de libertate.

Pe numele șefului SRI Prahova a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

"În această seară a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă, în care a fost implicat un cadru SRI. În speță s-a deschis dosar penal, iar poliția și parchetul anchetează în acest moment cazul", a spus purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Ofițerul SRI s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând 0,43 la mie în aerul respirat. Șeful secrviciului secret a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Mai multe articole despre:
SRI acident