MENIU

Şeful ROMATSA, altercaţie cu un lider sindical, în sediul companiei

Scandal la ROMATSA
<p>Scandal la ROMATSA</p>

Scandal la ROMATSA! Ion Aurel Stanciu, directorul ROMATSA, a fost filmat în timp ce l-a îmbrâncit pe liderul sindical Florin Diaconu, în sediul companiei. Imaginile au fost prezentate în cadrul emisiunii "Oameni şi fapte" de la REALITATEA TV.

Sursa video: emmazeicescu.ro

Nou scandal la Romatsa, compania care controlează traficul aerian. Directorul instituţiei, Ion Aurel Stanciu, s-a îmbrâncit cu un lider sindical.

Întregul conflict a pornit după ce liderul sindical Florin Diaconu a vrut să citească planul de management al directorului Romatsa.

"L-am aşteptat la intrare, la sediul ROMATSA. Eram cu 20 şi ceva de colegi care protestam împotriva domnului director general, cerându-i demisia. La un moment dat, domnul director general vrea să ne arate planul lui de management. Şi o dă unei colege ca să se uite peste plan şi îl mai dă unui coleg şi când să îl iau eu, îl ia din mâna colegului meu. Eu fugeam de dânsul, m-a agresat trăgându-mă de cămaşă", a spus liderul sindical, la REALITATEA TV.

Directorul general ROMTSA are, însă, o altă variantă: "Cineva era postat expres ca să filmeze. Prin tâlhărie, mi-a smuls prin forţă un extras din planul de management. N-am agresat, eu am fost agresat şi tâlhărit. În instanţă, se va lămuri".

Controlorii de trafic aerian ameninţă din nou cu greva generală. Angajaţii ROMATSA cer un nou contract colectiv de muncă şi schimbarea conducerii.

Angajaţii ROMATSA îl acuză pe directorul Aurel Stanciu că nu a respectat nimic din ceea ce sindicaliştii au stabilit, în scris, cu Ministerul Transporturilor şi, nemulţumiţi de faptul că nici ministrul Iulian Matache nu reacţionează, ameninţă cu declanşarea grevei generale.

Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicaliştilor din Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că în zilele următoare va fi stabilită data la care ar urma să fie declanşată greva generală, angajaţii fiind nemulţumiţi de faptul că nici documentul agreat şi semnat de sindicalişti şi patronat nu a fost respectat.

"Practic, cât nu a fost ministrul Transporturilor în activitate, directorul general Stanciu, cu sprijinul vicepremierului Gabriel Oprea, practic nu a respectat nimic din ce am stabilit cu ministrul şi patronatul. A venit Stanciu şi nu l-a interesat de nimic. A făcut ce a vrut el. (...) Noi am trimis nişte documente către Ministerul Transporturilor şi către domnul ministr, dar tot nu se întâmplă nimic. În condiţiile acestea, nu avem ce să facem. De trei luni stăm fără contract colectiv de muncă. Lucrurile nu funcţionează şi se ascund documente", a spus liderul sindical.

Tudorache a afirmat că tuturor reprezentanţilor sindicatului le-a fost diminuat salariul cu o treime, în mod abuziv.

Mai multe articole despre:
Romatsa lider sindical