MENIU

Șeful OMS s-a vaccinat anti-Covid: "Astăzi mi-a venit rândul. Vaccinurile salvează vieți"

Tedros Adhanom Ghebreyesus, ;eful Organizației Mondiale a Sănătății

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a vaccinat anti-Covid-19 la Spitalul Universitar din Geneva. 

”Astăzi mi-a venit rândul să fiu vaccinat contra Covid-19. Vaccinurile salvează vieți. Este crucial să le ducem în toate țările cât mai curând posibil. Dacă, la fel ca mine, trăiți într-o țară unde vaccinurile sunt disponibile, vă rog să vă vaccinați când vă vine rândul”, a scris șeful OMS pe Twitter
 
Oficialul OMS nu a precizat și cu ce ser s-a imunizat. Cu toate astea, știm că în Elveția, țară unde se află sediul Organizației și unde i fost administrat vaccinul lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, sunt disponibile doar vaccinurile produse de companiile farmaceutice americane Pfizer/BioNTech și Moderna.

La finalul anunțului său legat de vaccinarea anti-Covid, șeful OMS a făcut un nou apel la echitate în acest domeniu.
 
”Pentru ca vaccinurile să fie disponibile pentru toți cei care au nevoie de ele, guvernele, producătorii și acționarii trebuie să se angajeze să împartă și să producă mai multe doze de vaccin contra Covid-19 pentru a proteja pe toată lumea”, este mesajul transmis de oficial.