MENIU

Șeful Moderna face anunțul! De când va fi nevoie de a 4-a doză de VACCIN

Moderna Vaccin FOTO: Arhiva

Directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel, a spus că eficacitatea dozelor booster împotriva Covid-19 va scădea în timp, iar oamenii vor avea nevoie de a patra doză la toamnă pentru a-și crește protecția, relatează CNBC.

Bencel a spus că oamenii care și-au primit doza de rapel toamna trecută vor avea cel mai probabil protecție pentru a trece cu bine iarna, când numărul infecțiilor crește în timp ce oamenii se adună în spații închise pentru a se adăposti de frig.

Cu toate acestea, Bancel a spus că eficacitatea dozelor booster va scădea probabil în decurs de câteva luni, similar cu ceea ce s-a întâmplat cu primele două doze.

O creștere fără precedent a infecțiilor din cauza variantei omicron extrem de contagioasă se răspândește în prezent în întreaga lume.

CEO-ul Moderna a spus că guvernele, inclusiv Regatul Unit și Coreea de Sud, comandă deja dozele.

Moderna a publicat luna trecută date preliminare care au arătat că injecția sa de rapel cu 50 de micrograme autorizată în prezent a crescut de 37 de ori anticorpii care blochează infecția cu Omicron.

Un rapel cu 100 de micrograme a crescut acești anticorpi de 83 de ori.

Cu toate acestea, eficacitatea rapelurilor începe să scadă după aproximativ patru săptămâni, potrivit studiului. Boosters-urile au avut o eficiență de 55% până la 70% în prevenirea infecției în săptămânile cinci până la nouă și de 40% până la 50% eficiente la 10 săptămâni după administrarea vaccinului.

Mai multe articole despre:
moderna vaccin doza vaccin vaccin