MENIU

Șeful IPJ Alba, Florin Dogaru, schimbat din funcție. DNA face cercetări într-un megadosar cu trafic de lemn - SURSE

Șeful IPJ Alba, Florin Dogaru, a fost schimbat din funcție, iar presa locală scrie că motivul ar fi un dosar la DNA. Potrivit Alba24, ar fi vorba de o anchetă mai veche, legată de trafic de lemn din Munții Apuseni. 

IPJ Alba nu a oferit nici un fel de date legate de schimbarea la vârful instituției, dar pagina de internet a fost modificată, iar Dogaru nu mai apare.

Surse din cadrul MAI au precizat pentru Alba24 că schimbarea sa a fost determinată de punerea în mișcare a unei acțiuni DNA într-un dosar din 2022, legat, printre altele, de traficul de lemne din Apuseni.

La vremea respectivă au fost vizați mai mulți șefi de post și poliţişti, unii cu funcţii de conducere, precum şi oameni de afaceri.

Deocamdată nu se cunoaște rolul pe care l-ar fi avut Dogaru în acest dosar.

Florin Dogaru a condus IPJ Alba din 2018, anterior fiind șef al Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

În 2022, Dogaru a dat pe mâna Parchetului mai mulți polițiști cu diplome false, printre care și un politician 

”Au beneficiat de nişte avantaje materiale. Li s-au imputat sumele de bani pe care le-au primit şi li s-a oprit acordarea acelor avantaje materiale. IPJ Alba, prin Biroul de control intern, a sesizat Parchetul”, a explicat, în 2022, comisar şef Florin Dogaru.

Situaţia a fost descoperită după ce un fost poliţist, devenit subprefect şi apoi consilier judeţean din partea USR Alba, a fost implicat într-un scandal privind studiile superioare. Este vorba despre Viorel Raşcovici, care a fost nevoit să demisioneze din funcţia de subprefect al judeţului Alba după ce scandalul privind diploma de licenţă obţinută la o universitate ”fantomă” a devenit public, 

În urmă cu două zile, un alt șef de IPJ a fost schimbat din funcție, iar apoi reținut de DNA. Este vorba despre șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, nepotulul fostului ministru de Interne Ioan Rus.

 

Mai multe articole despre:
sef IPJ Alba schimbat Florin Dogaru DNA