MENIU

Șeful Colegiului Medicilor, atac virulent la guvernanți: Lipsa lor de curaj a dus la situația critică actuală. Responsabilii să plătească penal

Spital Covid. Foto: ProfiMedia

Șeful Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a atacat dur guvernanții pentru modul în care au gestionat pandemia. Avertizând că suntem într-o situație tragică, medicul spune că este necesar ca, după ce se termină pandemia, să fie găsiți vinovații, nu doar moral, ci și penal. 

Coriu acuză că lipsa curajului autorităților de a impune măsuri dure a dus la actualul dezastru sanitar. 

”Când va trece de această pandemie, trebuie să găsim și niște vinovați, nu numai moral, ci și penal, pentru că au fost făcute niște greșeli. Cineva trebuie să răspundă, ca aceste greșeli să nu se mai repete. De ce nu s-a acționat, pentru că tot ce facem noi acum trebuia făcut încă din vară? Cu pașaportul verde, care e o chestiune corectă, cu testarea obligatorie a personalului medical, cu vaccinarea personalului medical...Toate acestea sunt lucruri care puteau fi făcute încă din vară, când s-a discutat la Guvern, la minister. De ce nu au avut curaj să le implementeze atunci?”, a spus medicul, la RFI

Șeful Colegiului Medicilor a avertizat că situația este deja critică, spitalele sunt copleșite, amintind că singurul mod de a depăși mai repede pandemia este vaccinarea. 

”Suntem într-o situație tragică. Spitalele sunt pline, nu mai avem unde pune pacienții, iar boala se transmite. Noi trebuie să facem totul pentru a bloca transmiterea bolii, să vaccinăm oamenii și să mai salvăm vieți. Este o situație critică pentru România. Dacă cei care pot să facă ceva nu o fac au o problemă”, a mai spus Coriu.