MENIU

Șeful ANPC, șocat de prețul unei sticle de apă plată într-un supermarket din Costinești

Șeful ANPC, șocat de prețul unei sticle de apă plată într-un supermarket din Costinești

Paul Anghel ridică problema discrepanțelor mari de prețuri pentru apă plată, subliniind diferențe semnificative între costul unei sticle achiziționate din supermarketuri și prețul practicat în stațiunile de pe litoral. 

Director general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel a evidențiat într-o postare pe Facebook cum prețul unei sticle de apă poate sări de la aproximativ 2,5 lei la 16 lei în stațiunea de la Marea Neagră. 

„Lungul drum al unei banale sticle de apă plată de la aproximativ 2,5 lei într-un supermarket la 16 lei, în Costinești (stațiunea tineretului). 

La Nisa, într-un supermarket, o apă de 1,5l costă aproximativ 0,58 euro~ 2,9 lei…. Dacă Costineștiul ar fi arătat ca Nisa…. spunea un clasic în viață”, a comentat Paul Anghel pe Facebook.

Adevărul despre prețurile hotelurilor de pe litoral - Cât costă un sejur la malul mării pentru o familie, odată cu venirea vacanței

De la începutul sezonului, foarte mulți turiști s-au plâns de prețurile mari practicate în stațiunile românești de la Malul Mării Negre. Recent, un turist arăta bonul de la o autoservire din Mamaia, unde cartofii prăjiți erau vânduți cu 70 de lei kilogramul.

Un alt turist a plătit puțin peste 16 lei pentru o porție de cartofi prăjiți, care erau vânduți cu 120 de lei kilogramul, în Eforie Sud.