MENIU

Șefii AUR din județe vor fi testati cu detectorul de minciuni de teama trădării. „Da. Se face test de integritate”

Șefii AUR din județe vor fi testati cu detectorul de minciuni de teama trădării. Foto: Profimedia

Săptămâna viitoare, AUR începe testarea cu detectorul de minciuni a liderilor organizațiilor județene, după cum anunță prim-vicepreședintele partidului, Marius Lulea.

 Inițial,. știrea a fost dezbătută de presa locală, care i-a cerut coordonatorului județean al AUR Buzău, Valentin Roman, să comenteze zvonurile apărute pe surse în ultima perioadă. Roman nu a negat, nici infirmat această ipoteză pe care am prezentat-o în exclusivitate, precizând, printre altele, că ,,procedurile interne ale unui partid politic, dacă se fac, se fac într-un sens anume și, ulterior, toată lumea va ști ce s-a întâmplat acolo”.

Ulterior, presa a mers pe firul zvonurilor direct la sursă. și anume la fondatorul formațiunii politice, Marius Lulea. Acesta a confirmat informația, adăugând că testarea cu poligraful reprezintă un "test de integritate" și este necesară pentru a scădea riscul de trădare. Mai mult, Lulea a spus că nu a întâmpinat nicio rezistență în rândul membrilor partidului: "Toți au acceptat să vină. Sperăm să vină", a spus Lulea. 

Cătălin Cîrstoiu, după o plimbare în Parcul IOR: Capitala are nevoie de centuri verzi şi ''plămâni'' în fiecare sector

"Da. Se face test de integritate. Orice instituție serioasă îl face când e vorba de fenomene așa de complexe (...) Un județ trădat înseamnă voturi ale românilor pierdute, voturi furate (...) Informația nu este una secretă, de aceea a și ajuns la dumneavoastră. O considerăm o procedura firească în condițiile unui stat capturat în care cei care au cancerizat statul dispun de sume extraordinar de bani și funcții de dat. Suntem un partid mic dar încercăm să fie cu oameni care înțeleg misiunea. Sigur că la modul general nu se poate aplica, dar cel puțin liderii de organizații să fie oameni care lucrează pentru partid și nu pentru alții".

Lulea a mai spus că decizia a fost luată de partid ca să se asigure că nu există șefi ale organizațiilor județene care "au promis funcții pentru bani, să fie infiltrați sau să trădeze în favoarea oponenților electorali". "Este o acțiune pe care o considerăm importantă pentru alegerile care urmează", a mai spus Lulea care a declarat că testările vor începe săptămâna viitoare, dar rezultatele nu vor fi făcute publice pentru că "nu este relevant și în interesul organizației".

Lulea a mai spus că "fraudele electorale sunt foarte mari, mult peste ceea ce cred românii" și că "din cauza numărului mare de structuri administrative și secții de vot numărul de oameni implicați în procesul electoral este colosal de mare". Cu toate astea, AUR nu va testa și oamenii partidului din secții:

"Se modifică procesele verbale și se completează altceva decât se numără. Partidele clasice au rețele de oameni pentru urnele de vot și caută să introducă și la alte partide astfel de persoane cu scopul de a închide ochii atunci când se face frauda. Deși asemenea plângeri sunt la fiecare ciclu electoral cu miile procurorii închid cazurile peste câțiva ani fără a face nimic. Prin fraudarea alegerilor PSD și PNL își mențin majoritățile pe care de vreo 10 ani nu le-ar mai avea", a declarat Marius Lulea.

Accidentul suspect al fostului prefect al Hunedoarei l-a pus pe oficial pe gânduri: „Situația a fost cel puțin ciudată, pentru că autoturismul a fost verificat nu cu mult timp în urmă”

 

Mai multe articole despre:
partidul aur marius lulea detectorul de minciuni