MENIU

ŞEFII ASF sunt SOMAŢI să depună PRIMELE GIGANT la casieria instituţiei

<p>Salariile rom&acirc;nilor, bir MONSTRU pus de stat</p>

SALARII ASF. Preşedintele Comisiei de buget din Senat, Cosmin Nicula, a declarat marţi că solicită conducerii ASF să depună primele obţinute la casieria instituţiei până săptămâna viitoare, când vor avea loc audieri, în caz contrar urmând să propună Parlamentului revocarea conducerii Autorităţii.

SALARII ASF.  Nicula a precizat că la ora 14.00 se va reuni comisia de buget-finanţe pentru a decide calendarul de verificare a ASF.

SALARII ASF.  "Le propun astăzi colegilor un mod de lucru în două etape. Prima etapă este aceea de a determina consiliul de coordonare al ASF să depună primele la casieria unităţii până marţea viitoare, când vor veni în şedinţa de comisie. Adică să dea banii înapoi. În etapa a doua să trecem la verificarea activităţii din ultimul an şi jumătate", a declarat Nicula.

SALARII ASF.  Senatorul PSD a precizat că se referă la "toate primele pe care le-au luat" cei din conducerea ASF.

"Mi se pare imoral astăzi în România să îţi dai prime de peste 70 de mii de euro, în condiţiile în care nivelul de trai din ţară îl ştiţi cu toţii care este. Dacă refuză, voi propune Parlamentului revocarea întregii conduceri", a declarat Nicula.

SALARII ASF.  Preşedintele Comisiei de buget a mai afirmat că este "cât se poate de legal" modul în care cei din conducerea ASF au obţinut primele menţionate, "şi la fel de legal este a da banii înapoi".

El a fost întrebat dacă revocarea conducerii ASF nu se face în baza unei încălcări a legii din partea conducerii acesteia.

"Se va face şi în baza unei încălcări a legii, dar se va face şi în baza unei modificări a Ordonanţei 94 pe care o vom face la comisie dacă nu vor să dea banii înapoi", a replicat Nicula.

Senatorul a menţionat că demersul său a plecat de la informaţiile prezentate la televizor cu privire la primele obţinute de cei din conducerea ASF.

SALARIILE conducerii ASF nu trebuie să reprezinte o surpriză pentru preşedinte, premier şi parlamentari, instituţia considerând că informaţiile privind câştigurile fac parte din presiunea publică pe care au dorit-o persoane care ar fi preferat ca ASF să nu constate neregulile din piaţa asigurărilor.

"Salariile conducerii ASF nu trebuie să reprezinte o surpriză nici pentru preşedintele României, nici pentru primul ministru al Guvernului şi nici pentru orice membru al Parlamentului. Ei sunt beneficiari legali ai acestor informaţii şi ar fi trebuit să le deţină inclusiv înainte de relevarea lor în presă. În cazul în care, în calitate de beneficiari legali ai informaţiilor privind salariile şi personalul din ASF, preşedintele sau primul ministru al Guvernului au fost dezinformaţi, reamintim că ASF a făcut public încă din 30 mai 2013 nivelul salariilor conducerii ASF. Instituțional, nimeni nu poate pretinde că a aflat din presă nivelul salariilor din ASF în februarie 2014", se arată într-un comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) remis Mediafax.

Mai multe articole despre:
ASF salarii ASF prime PSF