MENIU

Șefi din MAI, acuzați de DNA ca l-au ajutat pe fiul magnatului Victor Micula să-și reducă la jumătate pedeapsa

Victor Micula Jr/ Arhivă foto

Doi șefi din MAI sunt acuzați de DNA că l-au ajutat pe fiul magnatului Victor Micula să își reducă la jumătate pedeapsa într-un dosar penal deschis pe numele lui. Fostul șef antidrog și colegul lui de la Crimă Organizată sunt acum sub control judiciar.

Este vorba despre fostul șef de la Crimă Organizată din Oradea și fostul șef antidrog din același oraș. Ei au fost urmăriți timp îndelungat de DNA, după ce ar fi dat un aviz fals fiului afaceristului Victor Micula, cu care să meargă în fața instanței. 

Statul a câștigat procesul cu frații Micula. Milionarii au de înapoiat 395 milioane de euro

Concret, în acea adresă, se specifica faptul că fiul afaceristului ar fi ajutat la prinderea în flagrant a doi traficanți de droguri. Această adresă trimisă către avocații lui i-ar fi dat dreptul să ceară reducerea pedepsei la jumătate în instanță. 

Reamintim că Victor Micula Jr. este vizat într-un dosar penal după ce s-ar fi dat drept polițist, ar fi intrat ilegal în baza de date a poliției și ar fi participat în mod ilegal la o percheziție.

Totul ar fi ieșit la iveală în cazul celor doi șefi din MAI după ce procurorii DIICOT au văzut că în acea adresă nicio informație nu este reală. Acum, cei doi ofițeri din Oradea - Laviniu Poinar și Alin Tătaru -  se află sub măsura controlului judiciar și au o serie de obligații.

Mai multe articole despre:
sefi mai mai dna victor micula micula jr