MENIU

Șefa ÎCCJ: „Pierdem judecători prin pensionare la vârsta la care abia dobândeşti înţelepciune”

Corina Corbu - Înalta Curte de Casație și Justiție

Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție - Corina Corbu a vorbit, miercuri, la bilanțul pe anul 2020, despre pensionările din magistratură. Aceasta a spus că Înalta Curte pierde judecători prin pensionare la vârsta la care, pe plan mondial, se consideră că abia dobândeşti înţelepciune şi raţionamentul juridic.

„Calitatea de judecător la Înalta Curte nu este o poziţie comodă. Încărcătura psiho-emoţională, necesitatea păstrării în permanenţă a celui mai înalt nivel de pregătire profesională, acceptarea posibilităţii exprimării unei poziţii critice, uneori vehemente, în spaţiul public, sunt inerente acestei înalte demnităţi”, a declarat șefa Curții Supreme în cadrul evenimentului la care a fost prezent și președintele Klaus Iohannis.

Referindu-se la pensionările care au avut loc pe parcursul anului 2020 și la începutul acestui an, Corina Corbu a precizat: ”Au fost mulţi. Le vom simţi lipsa. Deşi ne bucurăm pentru că intră într-o perioadă mai liniştită a vieţii lor, problema pensionării judecătorilor Instanţei supreme rămâne pentru mine un motiv de tristeţe, întrucât pierdem mult prea devreme contribuţia unor oameni extrem de valoroşi. Înalta Curte pierde judecători prin pensionare la vârsta la care, pe plan mondial, se consideră că abia dobândeşti înţelepciune şi raţionamentul juridic, care sunt necesare pentru a judeca în ultimă instanţă în cadrul unei jurisdicţii supreme”, a declarta Corina Corbu.

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la ședința de bilanț a Înaltei Curți de Casație și Justriție.

Mai multe articole despre:
corina corbu iccj