MENIU

Șefa Casei de Pensii Ilfov confimă: Nu au fost EMISE mii de decizii de recalculare a pensiilor. Cum vor fi virate sumele RESTANTE? - VIDEO

Situații similare sunt la toate casele de pensii din țară

Șefa Casei de pensii București a anunțat, vineri, că beneficiarii cărora le-au fost recalculate greșit drepturile vor primi diferențele retroactiv, într-o singură tranșă, până în luna noiembrie. Oficialul a precizat că la nivelul Capitalei aproximativ 700 de pensii au fost calculate greșit, Cam aceeași situație este în Ilfov. Casa de Pensii Ilfov a mai anunțat că mii de decizii de pensionari nici măcar nu au fost emise.

"SE VOR EMITE DECIZII DE revizuire, avem până acum în jur de 1.900 de cereri, dar nu toate se soluționează prin revizuire. Aceste decizii au fost emise ulterior datei recalculării pensiilor pe luna septembrie, aceste deferențe se achita in cel mai scurt timp. (...) Îi primesc retroactiv, într-o singură tranșă,  încercăm luna viitoare, în octombrie", a anunțat șefa Casei de Pensii București – Cristiana Dumitrescu.

 

Eugeni Tinuc a declarat, în direct la Realitatea Plus, că există și serie de mici erori la recalculare, dar că cele mia multe decizii nu au fost emise din motive obiective din punct de vedere al instituției.

"Diferențele pot fi și de ordin tehnic, ele pot fi si din transferul dosarelor, din recalculările multiple. (...) La Casa de Pensii Ilfov, în cele 4 săptămâni de la intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, au fost 5.600 audiente, 1937 de cereri de recalculare, dar cele la care trebuia făcută revizuire avem 611 cereri, deja sunt selectate. Marea majoritate a deciziilor sunt pentru pensii sub 1281, pensionarul a văzut că suma este mai mică și imediat a înregistrat cerere,"a afirmat șefa Casei de Pensii Ilfov.

Pe de altă parte, aceasta a precizat că nu au fost emise toate deciziile de recalculare, mai existând aproape 5.000 de cereri ce urmează să fie emise.