MENIU

Ședință urgentă de Guvern: Marcel Ciolacu i-a convocat pe miniștri astăzi, la ora 13.00

Ședință urgentă de Guvern: Marcel Ciolacu i-a convocat pe miniștri astăzi, la ora 13.00

În contextul actual al discuțiilor privind alegerile prezidențiale, prim-ministrul Marcel Ciolacu a convocat o ședință de urgență a Guvernului joi, la ora 13.00. Decizia a fost luată în contextul întâlnirii coaliției de guvernare care a avut ca temă principală stabilirea datei și calendarului pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

În cadrul acestei ședințe, se așteaptă ca miniștrii să discute și să ia decizii importante legate de organizarea alegerilor, inclusiv măsurile logistice și administrative.

Într-o altă ședință a Coaliției, liderii PNL și PSD s-au reunit la Guvern ca să stabilească definitiv data alegerilor după consultările-maraton convocate de Marcel Ciolacu. Este și prima dată când cei doi lideri se așează la aceeași masă după atacurile directe din ultimele zile.

SURSE: Alegeri prezidențiale: 24 noiembrie primul tur, 8 decembrie turul doi! Deciziile Coaliției

Liderii principalelor partide din coaliția de guvernare, PNL și PSD, s-au reunit la Guvern pentru a stabili definitiv datele alegerilor. În urma discuțiilor intense, s-a stabilit ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc pe 24 noiembrie, iar turul doi pe 8 decembrie, conform unor surse. De asemenea, alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 decembrie, o zi simbolică pentru România, fiind Ziua Națională.

Mai multe articole despre:
sedinta guvern