MENIU

Ședință TENSIONATĂ la PNL: Cine sunt liberalii care au dat un vot de BLAM pentru Iohannis. Ce le-a transmis Cîțu

Florin Cîțu, lider PNL / Inquam Photos / George Calin

A fost o ședință tensionată la PNL, acolo unde s-a votat alianța cu PSD și lista de miniștri. Potrivit unor surse, Florin Cîțu le-a spus liberalilor că se va lupta în continuare cu PSD. Mai mulți lideri grei ai partidului au lipsit, însă, de la această ședință. Printre ei se numără Ilie Bolojan, Dan Motreanu, dar și Raluca Turcan. Aproape jumătate dintre liberalii prezenți la ședință s-au abținut sau au votat împotriva deciziilor luate de partid.

Mulți liberali nu privesc cu ochi buni alianța cu PSD. Potrivit unor surse, acordul politic și lista de miniștri a trecut la limită în ședința PNL, care a avut loc în această dimineață. Ba mai mult, mulți lideri grei ai partidului au lipsit de la această ședință.

Mai mulți liberali nu s-au prezentat la ședința BPN de astăzi. Vorbim despre lideri grei, precum Ilie Bolojan sau Dan Motreanu, dar și despre Raluca Turcan, care nu își mai găsește locul în actualul cabinet. 

29 de voturi exprimate pentru lista de miniștrii, din 28, cât era minimul. 

Au fost și liberali care s-au abținut de la vot. 

Cât privește lista cu ministerele, PNL-ului îi revin doar 8, plus funcția de premier, ca urmare a negocierilor cu PSD, care a obținut 10 portofolii. Social-democrații au spus, de altfel, prin vocea purtătorului de cuvânt al PSD, Radu Oprea, că "pachetul social este mult mai important decât funcția de șef al Guvernului".

PNL a pierdut, astfel, Ministerul Finațelor, dar a câștigat Justiția, unde ar putea fi propus Cătălin Predoiu, cel care a mai condus acest minister și în trecut. Îi rămâne și Ministerul Energiei, unde se vehiculează tot numele lui Virgil Popescu.

A pierdut MApN, dar a câștigat MAI, unde cel mai probabil va fi menținut Lucian Bode. La Educație va rămâne Sorin Cîmpeanu. O schimbare vine în cazul lui Dan Vilceanu, care în loc de Finanțe ar putea conduce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Mai multe articole despre:
pnl sedinta pnl vot alianta psd vot de blam citu