MENIU

Ședință de URGENȚĂ la USR, înainte de întâlnirea din Coaliție. Cosette Chichirău: "Chiar nu credem că se mai poate cu Cîțu. Poate că e beat la volanul guvernului"

Cosette Chichirău, deputat USR / Foto: usr.ro

Continuă scandalul în coaliție. USR se reunesc în ședință de urgență și au un mesaj ferm pentru PNL: vor demisia premierului Cîțu sau depun moțiune de cenzură. Ședința va avea loc înainte de cea a coaliție, programate pentru diseară la ora 18:00. 

"Astăzi, la ora 15:00, va avea loc Comitetul Politic al USRPLUS, unde mai bine de 460 de lideri ai celor două formațiuni vor lua decizii asupra moțiunii de cenzură. Nu crdem  se mai poate colabora cu Florin Cîțu. 

Nu se punea problema  nu dăm aviz pe acest proiect (PNDL3), dar aveam observații pertinente care ar fi impieducat furtul din bani publici. Ne pare rău  s-a întâmplat așa. Mandatul nostru este  îl dăm jos pe Cîțu. Elegant ar fi  își dea demisia și  nu trecem prin moțiune de cenzură", a afirmat, la Realitatea PLUS, Cosette Chichirău, deputat USR.

Întrebată de ce miniștrii USRPLUS nu și-au dat demisia din Guvern după momentul revocării din funcție a miinistrului Justiției, Stelian Ion, parlamentarul a răspuns: "Ar dura maximum 45 de zile  Florin Cîțu  vină în față Paralmentului (cu noi propuneri - n.r.). Soluția moțiunii este una mult mai rapidă". 

Deputatul consideră că atât AUR, cât și PSD ar putea semna moțiunea USR împotriva lui Cîțu.

Ea a spus, de asemenea, că miniștrii USR "cel mai probabil nu vor merge la ședința de guvern din această seară". 

"Dacă s-a putut fără Vlad Voiculescu și fără Stelian Ion în Guvern, atunci se poate și fără Florin Cîțu în guvern. Responsabilitate trebuie de ambele părți. Nu putem să fim a cincea roată la căruță ca și cum coaliția ar merge și fără USRPLUS. Nu se poate pentru că nu există majoritate. Cumpătarea trebuie să existe de ambele părți", a adăugat deputatul USR.

Ea a comentat și avizul dat de Ministerul Justiției proiectului de investiții Anghel Saligny, fără amendamentele USR, afirmând: "Florin Cîțu va pica în aceste condiții. Chiar nu credem că se mai poate cu el. Asta e o dovadă de nebunie sau beție. Poate că e beat la volanul guvernului".