MENIU

Ședință de urgență la Palatul Victoria după incendiul de la Institutul „Matei Balș”. Primele măsuri după tragedie

Florin Cîțu, premierul României

Premierul Florin Cîțu a convocat miniștrii la Palatul Victoria într-o ședință de urgență după tragedia petrecută la Institutul „Matei Balș” din București. Cinci persoane au murit din cauza incendiului de vineri dimineață, iar peste 100 de pacienți bolnavi de COVID-19 au fost evacuați și transferați la alte spitale din București.

 

Incendiu „Matei Balș”. Guvernul s-a reunit vineri în ședință de urgență, în sistem online, de la ora 13.30.

Principala temă aflată pe agenda Guvernului a fost un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG 140/2018 pentru condițiile acordării asistenței medicale, medicamente și dispozitive medicale în contextul epidemiei de COVID-19.

Proiectul   proiectul de  Hotărâre privind modificarea și completarea capitolului XVI din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2021/01/HG-19.pdf

Incendiu „Matei Balș”. Primele declarații oficiale ale premierului Florin Cîțu. Șeful Guvernului a făcut și primele declarații oficiale despre măsurile luate în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” la ora 14.00.

Premierul Florin Cîțu, după tragedia de la „Matei Balș”: „Se pare că nu am învățat nimic și s-a întâmplat din nou! Așa nu mai merge! Ieșiti din birou și făceți-vă treaba! Altfel, plecați cu toții acasă!

Un incendiu violent a izbucnit în jurul orei 5.00 la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma căruia a fost activat Planul roșu de intervenție. În urma tragediei, cinci pacienți bolnavi de COVID-19 au murit, iar alți peste 100 au fost transferați la alte spitale. Corpul de Control al premierului a fost trimis la Institutul "Matei Balș", pentru a investiga circumstanțete producerii tragediei.

INCENDIU la Spitalul Matei Balș. 5 morți, peste 120 de pacienți EVACUAȚI. Corpul de control al Premierului, trimis la spital