MENIU

Marcel Ciolacu, după ședința de urgență de la MAI: Rămânem în stare de alertă! Paza bună trece primejdia rea!

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu este de părere că autoritățile au acționat profesionist în ultimele zile, pe fondul alertelor de vreme extremă. Șeful executivului a participat la o ședință de urgență convocată, luni dimineață, la sediul Ministerului de Interne, în regim de videoconferință cu autoritățile din zonele afectate. Alături de șeful Guvernului, la ședință a participat și ministrul de resort, Cătălin Predoiu, discuțiile cu șefii din teritoriu din zonele cu risc de inundații fiind centrate pe efectele ploilor abundente din ultimele ore. 

"Am fost în această dimineață la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundațiilor de la MAI pentru a le mulțumi tuturor celor implicați, dar mai ales echipelor de intervenție – pompieri, militari, jandarmi și polițiști care au fost în teren în ultimele 24 de ore.
Paza bună trece primejdia rea! Asta înseamnă să acționezi profesionist, să iei – preventiv – toate măsurile necesare pentru protejarea vieților omenești și a bunurilor materiale.
 
O situație specială a fost la Galați, unde din cauza inundațiilor recente a fost necesară evacuarea preventivă a peste 5.900 de persoane.
 
Rămânem în alertă și în următoarele ore, astfel încât să ne asigurăm că nu vor exista niciun fel de probleme",  a scris Ciolacu pe Facebook.
 

 

Marcel Ciolacu si Catalin Predoiu au intrat in sedinta inca de la 7.00 dimineata, prin videoconferinta, cu privire la modul in care s-au desfasurat operatiunile in contextul vremii nefavorbaile din ultimele ore.

Peste 5.000 de persoane evacuate, din 28 localităţi, până la miezul nopţii. România, măturată de furtuni: case și mașini avariate, copaci și stâlpi doborâți

Din informatiile existente, nu au existat situatii neobisnuite care sa necesite trimiterea de forte suplimentare de la centru in teritoriu.

Cod portocaliu de inundații, în 6 județe: autoritățile, în alertă maximă!

Guvernul nu a informat oficial despre aceasta sedinta a premierului. Presa a aflat despre ea pe surse, anunta Realitatea PLUS.