MENIU

Masca de protecție va fi purtată în aer liber și în BUCUREȘTI

Masca de protecție va fi purtată în aer liber și în BUCUREȘTI

Decizia a fost luată în ședință de urgență la Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al Capitalei. Au fost stabilite zonele din București unde masca devine obligatorie în aer liber. 

 

Masca de protecție va fi purtată la evenimentele în aer liber, în stațiile STB, de autobuz, tramvai, troleibuz etc., în autogări și gări.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al Capitalei a decis ca masca să fie obligatorie și în spațiul pietonal din Centrul Vechi, despre care viceprimarul Aurelian Badulescu declara zilele trecute ca prezintă mare risc de infectare.

Până luni, 3 august, în București au fost confirmate 6.208 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre acestea 120 fiind înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit bilanțului COVID-19 prezentat de autorități. În același timp, pe lângă acestea, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, în Capitală au fost reconfirmate pozitiv 36 de persoane în utlimele 24 de ore. La nivel național, până pe 3 august au fost confirmate 54.009 de cazuri de COVID-19 de la începutul epidemiei, în februarie, dintre care 2.432 au murit. Pe de altă parte, din totalul celor confirmați cu noul coronavirus în România, peste jumătate s-au vindecat, mai exact 27.750 de persoane.

Membrii Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență al Capitalei s-au întâlnit în jurul orei 16.00.

La ședință participă, printre alții, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, viceprimarul Aurelian Bădulescu sau Alice Grasu, managerul Ambulanței București.Se vor stabili zonele din aer liber în care masca va deveni obligatorie, în condițiile în care în Capitala s-a înregistrat de ieri până astazi, un număr record de infectări cu Covid 19, față de restul țării.

Până acum, masca a devenit obligatorie și în aer liber în peste 20 de județe.