MENIU

Sedință de urgență a Guvernului britanic. Mai multe hoteluri pentru migranţi au fost atacate

Marea Britanie nu a mai cunoscut o astfel de erupţie de violență din 2011 (Profimedia)

Guvernul britanic va avea luni o reuniune de urgență, după ce peste 150 de persoane au fost reținute în urma protestelor violente din orașele britanice în weekend, scrie BBC. Premierul Keir Starmer a promis că va face „tot ce este necesar pentru a-i aduce pe acești huligani în fața justiției”, adresându-se națiunii duminică.

Reuniunea de luni a comitetului de urgență va avea drept scop să furnizeze guvernului informații actualizate cu privire la violențele din weekend și la răspunsul din zilele următoare. Vor participa miniștrii de resort și reprezentanți ai poliției.

În timpul discursului televizat de duminică al prim-ministrului, acesta i-a avertizat pe cei implicați că vor „regreta” participarea.

„Oamenii din această țară au dreptul să fie în siguranță, și totuși am văzut comunități musulmane vizate, atacuri asupra moscheilor”, a declarat prim-ministrul.

Ţara nu a mai cunoscut o astfel de erupţie de violență din 2011, după moartea unui tânăr de rasă mixtă, Mark Duggan, ucis de poliţie în nordul Londrei.

Mai multe articole despre:
violente uk marea britanie sedinta de guvern