MENIU

USR-PLUS boicotează ședința săptămânală de Guvern de la Palatul Victoria

Florin Citu/foto: INQUAM

Ședința săptămânală de Guvern s-a amânat! Membrii USR-PLUS ai Cabinetului Cîțu boicotează întâlnirea Executivului, pe fondul demiterii lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

"Şedinţa de astăzi a Guvernului se amână, vom reveni în momentul convocării unei noi şedinţe de guvern", se arată în informarea oficială.

Guvernul Cîțu urma să adopte, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege care prevede sancţiunea complementară a suspendării activităţii pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Proiectul de lege, care modifică şi completează Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, prevede că, în cazul repetării la acelaşi sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă, a contravenţiei, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului în care operatorul economic desfăşoară activitatea fără respectarea condiţiilor stabilite.

Conform Agerpres, un alt proiect de lege care urma să fie discutat miercuri de Guvern viza adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Pe agenda Executivului Cîțu figurau şi o serie de proiecte de hotărâri de Guvern pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele zootehnic, speciile bovine, ovine şi caprine, şi sectorul vegetal pentru anul de cerere 2020.

Mai multe articole despre:
Citu guvernul coronavirus in romania