MENIU

Secretul micilor la cuptor. Așa vor ieși suculenți și delicioși

Foto cu caracter ilustrativ

Deși micii la cuptor sunt mai puțin populari decât cei preparați pe grătar, ei sunt la fel de delicioși și pot fi făcuți foarte ușor în casă. Rețeta pe care ți-o prezentăm în acest articol este una foarte simplă, dar ca să-ți iasă cei mai delicioși mici, trebuie să folosești carne proaspătă și să combini perfect ingredientele.

Ingrediente

De cele mai multe ori când vrei să gătești mici, este mai simplu să cumperi din comerț carnea tocată deja și tu doar să pui micii la cuptor sau pe grătar. Totuși, ca să fii sigură că ingredientele folosite sunt proaspete, cel mai bine ar fi să-ți prepari singură carnea pentru mici, scrie divahair.ro.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru micii de casă:

- 2 kg de carne de vită (pulpă)

- 2 kg de carne de porc sau oaie (Poți alege fie doar carne de porc, fie oaie, fie amestec. Carnea trebuie să fie însă mai grasă -piept sau ceafă deoarece grăsimea face micii la cuptor mai pufoși și mai fragezi.)

- 2 căpățâni de usturoi (sau mai puțin, în funcție de gustul fiecăruia)

- 200 gr untură de porc (Acest ingredient este opțional, în funcție de gustul tău și de cât de grasă este carnea de porc sau oaie)

- 2 lingurițe piper negru măcinat

- 80 gr sare

- 4 linguri de cimbru uscat

- 40 boabe ienibahar măcinat

- 2 lingurițe de boia de ardei dulce

- 4 linguri de bicarbonat de sodiu

- ½ l supă de oase sau apă rece

Mod de preparare

1. Dă toată carnea prin mașina de tocat, împreună cu usturoiul.

2. Adaugă restul ingredientelor alături de carnea tocată și amestecă bine.

3. După ce ai amestecat, introdu carnea în frigider și las-o la rece peste noapte sau 24 de ore. În acest fel se întrepătrund bine toate aromele.

4. După ce ai scos carnea din frigider, mai amestec-o încă o dată și mai adaugă ¼ pahar de apă rece, dacă este necesar. După aceea, las-o la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute.

5. Încălzește cuptorul la 200-250 de grade Celsius și formează micii. Este bine să nu-i faci prea subțiri deoarece se vor usca. De asemenea, micii la cuptor nu trebuie să fie foarte mari, pentru că riști să rămână cruzi pe interior.

6. Unge micii cu puțin ulei și așează-i pe grătarul cuptorului, lăsând un spațiu suficient de mare între ei. Pune o tavă sub mici pentru a se scurge acolo toată grăsimea.

7. Lasă micii la cuptor timp de 10-15 minute pe fiecare parte sau mai puțin, în funcție de cum sunt făcuți. Micii trebuie să fie puțin crocanți la exterior, moi și suculenți în interior.

8. Când sunt gata, servește-i cu muștar și chifle proaspete și, bineînțeles bere, pentru doritori.

Mici la cuptor pe hârtie de copt

De obicei, micii la cuptor nu se aranjează pe hârtie de copt. Este recomandat să-i pui direct pe grilajul din interiorul cuptorului, iar dedesubt să așezi o tavă pentru a se scurge grăsimea de pe mici. Unele gospodine folosesc un truc excelent pentru a găti garnitura pentru mici. Tava poziționată sub mici se tapetează cu hârtie de copt și în ea se pun cartofi tăiați în felii mai groase. În acest fel, toată grăsimea de pe mici se scurge pe cartofi, oferindu-le o aromă deosebită.

Totuși, dacă vrei să-i prepari într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, trebuie să știi că și această metodă este una foarte bună. Aranjează micii în tavă la o distanță rezonabilă și unge fiecare bucată cu puțin ulei de măsline. Introdu tava în cuptor și pregătește un sos de usturoi cu care să mănânci micii.

Mici la cuptor electric: la ce temperatură se fac?

Cea mai potrivită temperatură pentru micii la cuptor este de 200-250 de grade Celsius. Deoarece temperatura este ridicată, este important să nu faci micii prea subțiri, altfel se vor usca. De asemenea, grăsimea cărnii este esențială pentru a obține textura pufoasă a micilor pe interior. Dacă îți este frică să nu arzi micii, poți seta o temperatură mai mică, și anume de 180-200 de grade Celsius.

Mici la cuptor: timp de coacere

Carnea de porc are o mare rezistență la temperaturile mari ale cuptorului electric, însă micii nu ar trebui lăsați mai mult de 10-15 minute pe o parte. Dacă setezi o temperatură mai mică la cuptorul electric, timpul de coacere se poate prelungi cu câteva minute. Cel mai bine este să verifici din când în când micii, să vezi dacă sunt bine făcuți și să-i lași până ce obții o textură ușor crocantă la exterior și pufoasă la interior.

Mai multe articole despre:
mici la cuptor reteta mici