MENIU

Secrete pe care numai mămicile care muncesc le cunosc. Cum să ai un copil fericit

Secrete pe care numai mămicile care muncesc le cunosc. Cum să ai un copil fericit

Să fii mamă, să ai un copil sau mai mulţi și să ai totodată și o carieră nu este lucru ușor, cu atât mai mult cu cât trebuie să găsești mereu un echilibru între cele două. 

Însă, o mamă ce lucrează poate fi o sursă de inspirație pentru copiii ei și le poate oferi o multitudine de beneficii. De cealaltă parte însă, există și dezavantaje ale faptului că ai ales să îmbini viața de mamă cu cea profesională.

Mamele ce lucrează au șanse mai mari să aibă copii mai inteligenți

Studiile din domeniu au arătat că mamele care muncesc au copii mai inteligenți decât acelea care sunt casnice. Explicația este următoarea: datorită faptului că mamele nu au mereu suficient timp să se implice în treburile din gospodărie, ele sunt nevoite să-i implice și pe ai lor copii în unele dintre acestea. Astfel, aceștia învață să fie responsabili și atenți la nevoile celor din jur, ceea ce le va stimula inclusiv inteligența și îi va face activi.

Mamele care lucrează au copii mai independenți

În condițiile în care mamele nu au mereu timp să se ocupe de toate treburile copiilor lor, aceștia sunt nevoiți să se descurce și singuri în lipsa acesteia. Din acest motiv, ei vor deveni mai independenți, mai capabili să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor și vor fi mai dispuși să coopereze cu mamele lor pentru a le sprjini.

Mamele care muncesc le pot asigura copiilor lor o viață mai bună

Dacă o mamă lucrează, îi va putea asigura copiilor ei o viață mai bună din punct de vedere financiar. De aceea, acel copil va putea să desfășoare tot felul de activități extrașcolare și poate avea acces la o educație mai bună.

Mamele care muncesc au mai puțin timp pentru copiii lor și pot rata momente importante din viața acestora

Din păcate, mamele care muncesc multe ore pentru zi pot să nu ai aibă răgazul necesar de a petrece suficient timp cu copiii lor. În cazul copiilor mai mici se poate întâmpla caele să rateze momente importante din etapele de dezvoltare ale acestora, iar în cazul copiilor mai mari nu va fi alături de el la evenimente de la școală, de la cele legate de alte activități.

Când ești mamă și lucrezi, te obișnuiești să-ți îndeplinești o mare parte a sarcinilor chiar și folosindu-ți doar una dintre mâini

În ciuda multitudinii de treburi pe care le ai pe-acasă, oricând se poate întâmpla să ai de îndeplinit și treburi de serviciu. Așa că nu este imposibil să te familiarizezi să faci mai multe lucruri deodată, adesea cu o singură mână. De exemplu, nu ar trebui să fii uimită dacă vei reuși, în timp, să-ți ții copilul în brațe, să-i pregătești ceva de mâncare, să ștergi urmele lăsate de sucul vărsat și în același timp să vorbești la telefon sau să scrii un email.

Sursa

Mai multe articole despre:
copil mamă serviciu acasă timp liber