MENIU

Secretarul general al Ministerului Energiei a fost DEMIS de premierul Nicolae Ciucă după GAFA din ordonanța facturilor

Nicolae Ciucă - premierul României

Premierul Nicolae Ciucă l-a demis, joi, pe Nicolae-Radu Chiurtu din funcţia de secretar general al Ministerului Energiei. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează exercitarea, cu caracter temporar, de către domnul Nicolae-Radu Chiurtu a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Energiei. Domnul Nicolae-Radu Chiurtu predă lucrările şi bunurile care i-au fost încredinţate în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu în termen de 3 zile”, arată decizia premierului Nicolae Ciucă.

Hotărârea a fost luată după gafa care a apărut în ordonanța privind noile reduceri din facturile la energie și la gaze.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat că ”îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1000 mc plus max zece la suta de la 1100 la 1200 plus o abatere 10 la suta, în total 1320 mc”.

Ordonanţa de urgenţă privind noile preţuri plafonate la energia electrică şi gaze naturale a fost aprobată în şedinţa de marţi a Guvernului.

Mai multe articole despre:
secretar de stat demis premier facturi preturi