MENIU

SECETĂ în România! Oamenii dintr-o localitate, lăsați timp de patru zile fără apă, chiar în toiul codului roșu de caniculă

SECETĂ în România! Oamenii dintr-o localitate, lăsați timp de patru zile fără apă, chiar în toiul codului roșu de caniculă

Este alertă în aproape toată țara din cauza caniculei. În 290 de localități apa se dă cu porția, iar cele mai mari probleme sunt în judeţele Botoşani, Vaslui, Neamţ, Iaşi şi Vrancea. Un caz revoltător a fost semnalat într-o comună din Mehedinți. Oamenii au fost lăsați timp de patru zile fără apă, chiar în toiul codului roșu de caniculă. Primăria a primit nenumărate sesizări, dar cei de la conducere nu au ținut cont de temperaturile extreme și nu au luat nicio măsură. 

Locuitorii comunei Bădițești sunt revoltați. Deși au apă, aceasta este tulbure și nu are presiune, iar oamenii nu o pot utiliza.

Oamenii sunt revoltați și spun că au bătrâni și copii pentru care le trebuie apă și apoi arată cum funcționează apa.

Din cauza unor defecțiuni, pe care autoritățile nu le-au considerat urgente, zeci de oameni au fost nevoiți să se deplaseze până în satul vecin pentru a face rost de apă.

Apelurile disperate ale localnicilor au fost ignorate de primar, iar cei care au insistat să primească un răspuns au fost mințiți că pompele de apă au fost arse.

„Ce să facem? Telefonic. Nu răspunde. Am dat chiar și acasă lui maică-sa. Degeaba, e în concediu și lumea moare de asta”, a spus un localnic.

SECETA a pus stăpânire pe România. Câte localități au rămas fără apă? Datele OFICIALE Cum arată GHIDUL de economisire a apei

Mai multe articole despre:
apa rationalizata seceta apa