MENIU

Sebastian Burduja îi liniștește pe români. Ce spune ministrul Energiei despre riscul de BLACKOUT național

Sebastian Burduja îi liniștește pe români: Nu există risc de blackout național/ Arhivă foto

Ministrul Energiei dă asigurări că nu există risc de blackout la nivel național. Mai mult, acesta spune că se lucrează intens pentru a crește producția și pentru a reduce importurile. 

"Importăm energia care ne lipsește. Important e să producem cât mai mult pentru a domoli prețurile de pe piață, pentru a avea un preț cât mai competitiv, chiar dacă facturile sunt plafonate și consumatorii nu resimt în acest moment aceste efecte.

Deci, să continuăm eforturile în ultimele zile de a ține cât mai mult grupurile pornite, inclusiv la Complexul Energetic Oltenia, unde sunt 5 grupuri în funcțiune acum. E un număr record pentru complex în ultimii ani, inclusiv în Valea Jiului, la Paroșeni; inclusiv ELCEN București cu CET Sud - iată, în funcțiune. Deci undeva la patru sute - patru sute și ceva de megawați am reușit să introducem să introducem în ultimele zile, plus o producție adițională pe zona de hidro. 

Reactorul 1 de la Cernavodă s-a deconectat de la Sistemul Energetic Național! Care a fost motivul: anunțul SNN

Nu există un risc energetic major în țara noastră și fac un apel la responsabilitate. Cei care emit asemnea ipoteze, fie nu înțeleg modul în care funcționează sistemul energetic național", a declarat, vineri seara, la Realitatea PLUS, Sebastian Burduja.

Aer condiționat cu porția în spitale: măsuri disperate pentru evitarea unui blackout