MENIU

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă. Program de circulație extins în noaptea de Paște, liber la vacanță pe Litoral (DOCUMENT)

Stare de alertă prelungita, dar cu relaxări

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, stabilind ca elemente de noutate, printre altele, anumite relaxări în privinţa circulaţiei de noapte în contextul Paştelui Ortodox şi a sărbătorilor dedicate Ramazanului. Documentul prevede, la capitolul relaxări, faptul că în dimineața de Paște se poate circula până la ora 5:00, la fel în noaptea de Ramadan, o săptămână mai târziu.

"În perioada 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara
locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-05:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

În perioada 08.05.2021 - 09.05.2021 se permite circulația persoanelor în
afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 2000-0500, pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan."

A doua măsură anunțată de premierul Florin Cîțu, deschiderea unităților de cazare și HoReCa pe litoral, în condițiile respectării unor restricții.

"Se menține limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul
structurilor de primire turistică (...) la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă sau sunt situate pe litoralul Mării Negre".

Documentul integral AICI.

Mai multe articole despre:
stare de alerta prelungire stare prelungita covid