MENIU

Se strânge lațul în jurul Ursulei von der Leyen. Contractele pentru vaccinuri, verificate de procurorii belgieni

Foto: Profimedia

Ursula von der Leyen a intrat în vizorul justiției belgiene. Șefa Comisiei Europene este acuzată că a negociat în secret, prin SMS, cu directorul general al Pfizer. A fost făcută și o plângere penală în acest sens. 

Aceasta este acuzată că a înlocuit guvernul federal de la Bruxelles în timpul pandemiei de Covid-19, prin negocierea contractelor de miliarde de euro pentru vaccin.

Cotidianul ”Le Soir” a relatat faptul că justiția belgiană a fost sesizată cu o plângere penală împotriva Ursulei von der Leyen. Practic, președintele Comisiei Europene este acuzat că „a înlocuit guvernul federal în timpul pandemiei de Covid-19, prin negocierea unui mega contract de vaccin prin SMS cu CEO-ul Pfizer”.

Plângerea penală a fost scrisă de un cetățean belgian. Acesta susține că Ursula von der Leyen a negociat contractele pentru vaccinul anti-covid prin mesaje cu șeful Pfizer, Albert Bourla, și ulterior le-ar fi șters.

Pe de altă parte, șefa Comisiei Europene este cea care a încheiat contracte de cumpărare în avans cu statele membre cu mai mulți producători de vaccinuri anti-covid 19.