MENIU

Se întâmplă şi la alţii: un băieţel de 12 ani a fost logodit cu verişoara sa, de numai 11 ani

Un tată din Egipt a reuşit să stârnească revolta atunci când, la nunta fiului său cel mare, el a anunţat logodna fiului cel mic, de 12 ani, cu verişoara acestuia, de numai 11 ani. Tatăl insistă şi spune că nu a făcut nimic greşit, în ciuda faptului că în Egipt este ilegală căsătoria unei persoane care are sub 18 ani.

Nasser Hassan a făcut marele anunţ la petrecerea de nuntă a fiului său cel mare, anunţând că cei doi copii s-au logodit şi se vor căsători.

Fotografii ale celor doi mici logodnici au făcut înconjurul presei egiptene şi au publicat reacţii virulente, o asociaţie de protecţie a femeilor şi copiilor făcând o plângere penală, pentru că, spun ei, "E o infracţiune pentru că va duce la o căsătorie timpurie, iar fata nu va avea şanse egale de educaţie, creştere şi o va izola de anumite sfere sociale", scrie metro.co.uk.

Tatăl băiatului insistă, spunând că e un om liber şi nu a greşit, spunând şi că cei doi copii se vor căsători când vor fi majori.

"Omar o iubeşte pe Gharam atât de mult că spunea mereu că se va căsători cu ea când vor creşte, înainte să o ceară de soţie un alt bărbat", mai spune tatăl.