MENIU

Se complică ancheta în cazul tragicului accident de lângă parcul Pantelimon. Propritarul mașinii și-a schimbat declarația

Detalii șocante în cazul accidentului în care doi copii au fost spulberați în parcarea Parcului Pantelimon, din Capitală. Foto/Arhivă

Se complică ancheta în cazul tragicului accident de lângă parcul Pantelimon. Proprietarul maşinii, cel care i-ar fi dat nepotului mașina pe care prietenul său a transformat-o într-o adevărată armă mortală, a fost audiat de procurori, alături de cei doi tineri. Cercetările s-ar putea extinde după ce bărbatul şi-ar fi schimbat declaraţia şi ar fi spus că maşina ar fi fost luată din service de cei doi tineri fără ştirea lui. 

Procurorii au dispus mai multe expertize după ce un copil a fost omorât, iar sora lui a rămas infirmă în urma accidentului.

Adolescentul a consumat AZOT și HELIU

Conform raportului medical, s-au găsit urme de heliu și azot în corpul tânărului, substanțe care sunt adesea vândute și ca droguri. Adolescentul a recunoscut în fața anchetatorilor că a pierdut cunoștința pentru scurt timp după ce s-a produs incidentul.

După accidentul din 28 iulie 2024, procurorul de caz a dispus efectuarea a trei expertize. Rezultatele arată că tânărul de 17 ani ar fi inhalat heliu și azot, două substanțe care pot fi extrem de periculoase, scrie replicaonline.

Băiatul de 17 ani, despre care poliţiştii spun că se afla la volan, este arestat preventiv, iar celălalt, de 19 ani, care era lângă el, este plasat sub control judiciar.

Adolescentul care a omorât cu mașina un băiat și a mutilat o fetiță, în parcarea parcului Pantelimon, consumase substanțe periculoase

Adolescentul care a provocat accidentul din parcarea de lângă Parcul Pantelimon din Capitală a dat declaraţii în faţa anchetatorilor. Acesta a spus că a pierdut controlul asupra volanului din cauza unor denivelări din asfalt. Cel de-al doilea tânăr, care i-a încredinţat autoturismul minorului fără permis de conducere, a uzat de dreptul la tăcere.
Accidentul a avut loc în 28 iulie, în jurul orei 19.30, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon.

Un autoturism a lovit doi copii – un băiat de 9 ani şi o fetiţă de 7 ani, fraţi, iar şoferul a abandonat maşina şi a fugit. Băiatul a murit pe loc, fata fiind transportată la spital. Medicii au intervenit de urgență și i-au salvat viața fetiței, însă au fost nevoiți să îi amputeze un picior.