MENIU

Se cere anularea condamnării la moarte a soților Ceaușescu. Procesul ar putea fi rejudecat

Sentința de condamnare la moarte a cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu a fost contestată după 34 de ani. Avocatul victimelor a cerut anularea acesteia, iar cei doi apar ca apelanți pe rolul Curții Militare de Apel București. 

Sentința de condamnare la moarte a fost contestată

Fostul dictator Nicolae Ceaușescu și soția Elena apar ca apelanți pe rolul Curții Militare de Apel București, care va lua în discuție, pe 18 septembrie anul acesta, o contestație depusă de un avocat împotriva hotărârii prin care cei doi au fost condamnați la moarte și executați.

„Veți spune vreodată adevărul...”

Avocatul victimelor, Bogdan Petre, face demersuri legale pentru rejudecarea dosarului de executare a lui Nicolae și Elena Ceaușescu. Procesul a fost înregistrat la instanța militară de apel la finalul lunii iulie anul acesta de către un avocat care apare ca fiind „apărător ales” al dictatorilor decedați. Judecătorii militari vor fi cei care vor aprecia dacă apelul în numele soților Ceaușescu a fost sau nu depus în termen legal.

Procesul și execuția cuplului Ceaușescu a avut loc în contextul Revoluției în România. Cei doi au murit pe 25 decembrie 1989, chiar în ziua de Crăciun, în curtea Unității militare din Târgoviște.