MENIU

Se cer demisii după Târgul Internațional de Turism din SUA. Andrei Muraru, reacție dură: „Este scandalos si rușinos”

Sursa foto: Facebook

Se cer sancțiuni pentru modul în care România a ales să-și prezinte destinațiile de vacanță la Târgul Internațional de Turism din New York. Ambasadorul României în Statele Unite așteaptă acum demisii pentru că delegația țării noastre s-a prezenat în fața comunității internațioanle doar cu fotografii A4 trase la imprimantă și agățate de o draperie neagră. 

Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite, a reacționat dur în scandalul reprezentării României la Târgul Internațional de Turism din New York.

„Este scandalos si rușinos. N-am vazut nicio demisie și nici o asumare a răspunderii. Nu este posibil ca lucrurile să rămână așa. Cine a organizat participarea la târg trebuie să răspundă la întrebarea cine se face vinovat și să ia măsuri. Altfel, astfel de situații se pot repeta”, a precizat Andrei Muraru.

Câteva poze fixate pe o draperie neagră – așa a arătat standul de... „promovare” al României la Târgul Internațional de Turism din New York.

Mai mult, reprezentanții României s-au simțit mândri de realizare așa că s-au fotografiat pe un fundal în care tronează mesajul „Explorează Grădina Carpatică”. Fotografia a fost postată pe pagina Consulatului General al României în New York, dar... a fost ștearsă ulterior.

„Încep prin a spune că nu sunt mulțumit de modul în care am fost reprezentat la târgul acesta, în primul rând. În al doilea rând, fac precizarea că participarea la acest târg s-a facut la solicitarea reprezentanților din turism. Din păcate, din cei cinci expozanți care s-au arătat dornici de a participa la acest târg, patru nu au mai vrut să participe. Practic, România a făcut un efort doar cu un singur expozant. Din cei 200 de expozanți în acel pavilion cu toții au avut același stand pus la dispoziție de către organizator, deci, motivul pentru care suma cheltuită a fost sub 8000 de dolari.

Nu sunt mulțumit de modul cum s-au prezentat. Am asigurat participarea la acest târg prin achitarea taxei și chiriei. Era de dat expozanților să asigure reprezentarea în condiții demne. Am dispus pentru săptămâna viitoare ca împreună cu reprezentanții industriei turismului să facem o analiza pe subiect”, a precizat Daniel Cadariu, ministrul Turismului.

În timp ce România a rămas cu fotografiile prinse de o pânză neagră, alte țări au găsit metode diferite de a-și amenaja stand-urile expoziționale mult mai bine.

Mai multe articole despre:
demisii targ turism sua Andrei Muraru