MENIU

Se aglomerează spitalele de copii infectați cu COVID-19! 20 de minori sunt internați în secțiile ATI

Coronavirus copii

Creștere DRAMATICĂ a românilor infectați cu COVID-19, varianta Delta - devenită variantă dominantă în țara noastră, în ultimele 24 de ore. Vorbim despre aproximativ 7000 de cazuri noi de ieri și până astăzi. Numărul deceselor a crescut și el de la 78 (luni) la 129 (astăzi), la fel și cel al bolnavilor internați în stare gravă în secțiile ATI: 952 (luni), 990 (marți). Nu mai este niciun secret faptul că virusul nu ocolește deloc copiii. Din contră, aceștia și tinerii sunt tot mai afectați de noua variantă Delta a coronavirusului. În prezent, din totalul pacienților internați, 230 sunt minori, 210 fiind internați în secții și 20 la ATI.

Potrivit bilanțului zilnic dat publicității, astăzi, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), din totalul pacienților internați, 229 sunt minori, 209 fiind internați în secții și 20 la ATI.

Medicul pediatru Mihai Craiu a avertizat, zilele acestea, asupra riscului creșterii numărului cazurilor Covid-19 în rândul copiilor și adolescenților. Potrivit medicului, cei mai expuși sunt bebeluși și copiii care au alte boli severe, iar adolescenţii pot face sindrom inflamator multisistemic, care poate să lase sechele. 

”Vor fi mai mulţi copii infectaţi, dar cu boli severe şi care să necesite spitalizare nu ne aşteptăm la aceeaşi proporţie ca şi la adulţi. Imensa majoritate a copiilor infectați fac forme foarte uşoare sau nu au simptome deloc. Pacienţii care sunt acum în Terapie Intensivă în România sunt copii care fie aveau anterior o afecţiune gravă, o comorbiditate foarte importantă, fie au vârste extrem de mici. La risc foarte mare sunt copiii în primele luni de viaţă sau cei mai mari, care au boli grave”, a declarat Craiu luni, la un post TV. 

Medicul le-a recomandat părinților să fie foarte atenți la orice schimbare a stării de sănătate a copiilor și a menționat când ar trebui să se îngrijoreze: ”Un părinte cu un copil absolut sănătos, care a frecventat şi înainte grădiniţa, trebuie să aibă grijă la semnele unei boli acute febrile şi să nu se sperie de orice fel de muc în nas şi simptome minore respiratorii. Părinţii să vorbească între ei. Dacă încep să aibă semne mai mult de 2-3 copii într-o clasă, da, trebuie să ne gândim la coronavirus. Dacă e un caz singular, e absolut improbabil. Dacă apar semne de gravitate la boală febrilă respectivă, adică copil deshidratat, care nu mai bea, nu mai urinează sau copil care respiră dificil, peste 50 pe minut respiraţie, sau copil cu alterarea stării generale, categoric trebuie să meargă la spital. Părinţii trebuie să facă şi ce făceau înainte de pandemie: pare o viroză severă, merg la doctor, pare o boală obişnuită, vorbesc cu medicul de familie şi iau măsurile obişnuite”. 

Mai multe articole despre:
copii copii infectati covid romania copii ati