MENIU

Scumpiri în lanț la pompă. Cât costă astăzi un plin de benzină sau motorină

Scumpiri în lanț la pompă

Scumpiri în cascadă la pompă. Un litru de benzină costă cu 40 de bani mai mult față de acum două zile. Potrivit ultimelor date, prețurile carburanților vor continua să crească, iar mașina va deveni un lux pentru mulți români.

Dacă facem o comparație cu luna trecută, observăm că prețul benzinei s-a majorat cu 7%, iar pentru un plin plătim cu 23 de lei mai mult. 

Și prețul motorinei a crescut considebrabil față de acum 30 de zile, în medie cu 6,5%, iar pentru un plin, românii plătesc chiar și cu 36 de lei mai mult.

În doar două zile, benzina s-a scumpit cu 40 de bani pe litru. De exemplu, la o benzinărie din Capitală, un litru costă 7,40 lei, iar pentru un litru de motorină românii trebuie să scoată din buzunare 8,46 lei, asta cu tot cu schema de compensare de 50 de bani pe litru valabilă până la finalul acestui an.

De pe data de 7 octombrie, atunci când prețul carburanților a început să crească iar, după o lungă perioadă de ieftiniri, carburanții s-au scumpit în 13 rânduri.

Mai exact, cumulat, prețul motorinei s-a majorat cu 51 de bani pe litru și la fel și prețul benzinei. 

Oamenii spun că, de multe ori, preferă să își lase mașina acasă și să circule cu mijloacele de transport în comun și asta din cauza costurilor foarte ridicate. 

În plus, în tot acest timp, experții ne avertizează că ne vom confrunta cu scumpiri la pompă și în perioada următoare.

Mai multe articole despre:
scumpiri pompa scumpiri carburanti