MENIU

Scrie AICI numele şi prenumele şi afli ce rezultat ai obţinut la Evaluarea Naţională 2017

REZULTATE EVALUARE NATIONALĂ 2017.

Rezultate Evaluare Naţională 2017. Aşteptarea a luat sfârşit, în scurt timp pe realitatea.net şi pe EDU.ro vo fi afişate rezultatele la Evaluarea Naţională 2017. Elevii care au susţinut săptămâna trecută examenul de Capacitate vor afla astăzi ce rezultate au obţinut. Notele vor fi afişate pe realitatea.net şi pe Edu.ro până în ora 16:00, urmând ca părinţii şi copiii care nu sunt mulţumiţi rezultatele obţinut să poată depune contestaţiile până în ora 20:00. Contestaţiile la rezultatele Evaluării Naţionale 2017 se depun la şcoala unde s-a susţinut examenul, la secretariat, completând o cerere. 

REZULTATE EVALUARE NATIONALĂ 2017. Este cel mai important moment pentru cei peste 144.000 de elevi de clasa a VIII-a care au dat probele la Evaluarea Națională 2017. Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 pentru toate judeţele ţării, plus Bucureşti, sunt anunțate de reprezentanții Ministerul Învățământului și le veți găsi și pe online în acest articol sau pe evaluare.edu.ro.

De asemenea, în acest articol veţi putea consulta mediile la Evaluarea Națională după județ, școală, nume și prenume! Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 sunt afișate luni 26 iunie, la avizierul școlii și pe online, pe realitatea.net şi pe EDU.ro. Emoţii mari pentru elevi şi părinţi: Este finalul examenului început lunea trecută, cu proba de Limba și literatura română și continuat miercuri cu Matematica. Tot luni se pot depunde contestațiile în cazul în care considerați că ați fost nedreptățit la corectarea lucrărilor la Evaluarea Naţională 2017. Realitatea.net vă ține la curent, LIVE, în ziua cu cele mai mari emoții, cu cele mai noi informaţii despre rezultatele la Evaluarea Naţională 2017, despre contestaţii şi cu tot ce vreți să știți despre examenul de Evaluare Națională.

REZULTATE EVALUARE NATIONALĂ 2017. Portalul web unde vom fi publicate rezultatele examenului de Evaluare Națională este evaluare.edu.ro.

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În urma evaluării lucrărilor contestate, nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Astfel, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii. Media de admitere a absolvenţilor de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

REZULTATE EVALUARE NATIONALĂ 2017.Una dintre noutăţile acestui examen este că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a, aşa cum era până acum.

De asemenea, o altă noutate este că s-a modificat şi un aspect de notare la examenele naţionale, mai exact a fost îndepărtată prevederea din metodologia de desfăşurare a examenului de Evaluarea Naţională şi a Bacalaureatului care spunea că trebuie sa existe o diferenţă de 0,5 puncte între nota iniţială şi cea finală, de după contestatie, pentru ca nota să fie modificată. Acum, nu va mai fi luat în calcul niciun barem pentru modificarea notei, nota finală fiind cea după contestaţie.

REZULTATE EVALUARE NATIONALĂ 2017.La depunerea contestaţiei, elevii vor da o declaraţie scrisă în care îşi vor asuma că în urma recorectării lucrării nota iniţială poată să scadă.

Rata de participare la proba scrisă la matematică de la Evaluarea Naţională a fost de 97,17%, potrivit Ministerului Educaţiei, care precizează că au susţinut examenul 140.825 de absolvenţi de clasa a VIII-a din cei 144.928 de candidaţi înscrişi. Conform Ministerului Educaţiei, la examenul de miercuri au absentat 4.103 candidaţi (2,83%). De asemenea, doi candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar lucrările acestora au fost notate cu 1.

REZULTATE Evaluare Naţională 2017. Calendarul afişării rezultatelor la Evaluare Naţională 2017:

26 iunie - Afişarea rezultatelor înainte de contestaţii (până la ora 16:00)

26 iunie - Depunerea constestaţiilor (în intervalul orar 16:00 - 20:00)

30 iunie - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

REZULTATE EVALUARE NATIONALĂ 2017. Iată și subiectele și baremele pentru examenele de luni și miercuri:

Subiectele şi baremul de corectare la MATEMATICĂ pot fi consultate AICI

Subiectele şi baremul de corectare la Limba Română pot fi consultate AICI

În procesul de evaluare a lucrărilor și de rezolvare a contestațiilor, nu se mai ţine cont dacă diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte. Deci, diferenţele pot fi mai mari. O altă noutate este reprezentată de faptul că rezultatul final, de fapt, NOTA DUPĂ CONTESTAŢIE. Prin urmare, notele pot scădea!