MENIU

Școli noi construite în sectorul 6, din Capitală. Cum arată sălile de curs - VIDEO

Elevii din întreaga țară s-au întors în bănci după ce vacanța mare s-a încheiat! Emoționați, dar și entuziasmați, cei mici s-au revăzut cu colegii, cu profesorii, iar unii dintre ei au pășit pragul unei școli noi. Este vorba despre cei care învață la Școala Gimnazială Orizont, acolo unde s-a dat în folosință noua școala construită de la zero. Clădirea are săli de clasă luminoase, colorate, spații de relaxare și vestiare moderne. 

Aproximativ 3 milioane de elevi au început cursurile în întreaga țară, iar 180.000 de copii au intrat în clasa pregătitoare. Copiii care învață la Școala Gimnazială Orizont din Sectorul 6 au încă un motiv de bucurie: vor învăța într-o școală modernă, construită de la zero și dotată dotată cu panouri fotovoltaice și solare, sistem de tratare a aerului cu recuperatoare de căldură, iluminat cu senzori, rampe și toalete pentru persoane cu dizabilități.

"Tot ce trebuie să faci este să accesezi fonduri europene și să dai drumul repede la proiectare și execuție. Aici, în Drumul Taberei, la Școala Orizont, avem un corp nou de clădire făcut după toate standardele și scopul principal este să ajungem la a învăța într-un singur schimb", spune primarul Ciprian Ciucu. 

"Suntem într-o școală etalon pentru ceea ce înseamnă implicarea autorităților locale. Un exemplu de parteneriat real școală-comunitate", a spus ministrul Educației, Ligia Deca. 

În ultimii ani, în sectorul 6 s-au construit 6 corpuri de școli noi.