MENIU

Școli de Poveste din Ilfov - Episodul 1. Școala Gimnazială Numărul 1 Mogoșoaia

Școli de Poveste din Ilfov - Episodul 1. Școala Gimnazială Numărul 1 Mogoșoaia

Astăzi, un nou capitol a început pentru 400 de copii care au pășit, plini de emoție, în clădirea Școlii Gimnaziale Numărul 1 din Mogoșoaia.  Clădirea, odată monotonă și cu un aer istoric, a prins viață datorită proiectului „Colorează-ți Viitorul”, iar de astăzi, micuții devin parte a acestei povești pline de culoare și optimism.

In primul episod din campania Școli de Poveste din Ilfov, Consiliul Județean Ilfov a prezentat Școala Gimnazială Numărul 1 Mogoșoaia și felul în care a decurs prima zi a noului an școlar în această unitate de învățământ.
 
„În imagini, clădirea în care, astăzi, 400 de copii au pășit emoționați în noul an școlar 2024-2025.
Cu flori care mai de care mai parfumate în mână, copiii privesc zidurile parcă vii. Luminoase, îmbrăcate în culori vibrante, se-nalță prietenoase în ochii celor care, de astăzi, vor fi locatarii.
Clădirea a prins culoare încă de anul trecut, prin proiectul – Colorează-ți Viitorul. Iar, de astăzi, micuții devin părtași poveștii.
Liniște. Sună clopoțelul.
Elevii intră în sălile de clasă. Timp în care avem răgaz să răsfoim paginile prăfuitei arhive și să descoperim că școala de la Mogoșoaia a fost ridicată în anul 1889 cu sprijinul Principesei Marie-Nicole Bibescu, cea care a și donat terenul.
Două săli de clasă, o locuință a directorului alcătuită dintr-o cameră și o bucătărie, așa a funcționat școala până în anul 1934. Astăzi, modesta școală a devenit una generoasă, cu două corpuri de clădiri, o sală de sport și mulți elevi dornici să exploreze tainele cunoașterii, pe băncile ei.
𝗔 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗽𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 𝗲𝗽𝗶𝘀𝗼𝗱 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗮𝗺𝗽𝗮𝗻𝗶𝗮 – 𝗦̦𝗰𝗼𝗹𝗶 𝗱𝗲 𝗣𝗼𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗜𝗟𝗙𝗢𝗩” a scris Consiliul Județean Ilfov pe pagina oficială de Facebook.
Instanța a pronunțat o decizie în cazul lui Vlad Pascu. Șoferul drogat va rămâne în arest preventiv încă 60 de zile