MENIU

Şcoala nr. 141 din Capitală, al cărei tavan s-a prăbuşit în urmă cu câteva luni, va fi DEMOLATĂ

Şcoala nr. 141 din Capitală, al cărei tavan s-a prăbuşit în urmă cu câteva luni, va fi DEMOLATĂ

Şcoala nr. 141, din Sectorul 5 al Capitalei, al cărei tavan s-a prăbuşit în luna mai a acestui an, va fi demolată, a decis, marţi, Consiliul Local al Sectorului 5. Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a declarat că, în urma expertizei tehnice făcute, s-a constatat că demolarea şcolii este singura soluţie bună pe termen lung. Elevii Şcolii 141 vor fi relocaţi până la reconstruirea unui alt corp de clădire.

"S-a hotărât demolarea şcolii, pentru că, indiferent de lucrările pe care le-am fi făcut, ea nu ar fi fost niciodată încadrată întro-o clasă de risc seismic acceptată. Expertiza spune că singura variantă viabilă pe termen lung şi care nu ar avea dezavantaje este demolarea. Altfel, ar trebui să cheltuim nişte bani şi alţi bani în fiecare an pentru a menţine o clădire cu risc seismic ridicat. Şi atunci, decât să punem în pericol elevii şi profesorii, am preferat să luăm această decizie radicală de demolare a clădirii şi de reconstruire într-un termen cât mai scurt", a declarat primarul Sectorului 5, Daniel Florea, la finalul şedinţei de consiliu, scrie adevarul.ro.

El a precizat că sala de sport a Şcolii 141 ar putea fi integrată în noua clădire a şcolii sau va fi mutată, pentru că nici ea "nu este bine făcută".

Mai multe articole despre:
şcoală şcoala 141 şcoală demolată