MENIU

SCHIMBĂRI anunțate de Vlad Voiculescu în Ministerul Sănătății - mai mulți șefi eliberați din funcție. Pe cine va numi la CNAS

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat, într-un interviu acordat luni seară, că în următoarea perioadă va face mari schimbări în minister dar și în instituțiile subordonate, cum ar fi Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 

Potrivit ministrului, toate aceste schimbări vor avea loc pe baza criteriului meritocraţiei.

Vlad Voiculescu a anunțat că, de exemplu, dintre cei câțiva secretari de stat va rămâne doar unul singur, într-un interviu pentru epochtimes-romania.com. În acest moment, la MS sunt patru secretari de stat: Horațiu Moldovan, Andrei Baciu, Ionel Oprea și Andreea Moldovan, medicul epidemiolog brașovean fiind numit chiar la aproape două săptămâni de începutul mandatului lui Voiculescu, la 6 ianuarie 2021. 

„Vor exista schimbări peste tot, de la secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii va fi unul singur care va rămâne din vechii secretari de stat. Vor exista schimbări la toate instituţiile din sănătate la toate instituţiile centrale fără excepţie, vor exista schimbări”, a spus ministrul Sănătății.

De asemenea, și Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va avea un nou președinte. Vlad Voiculescu a spus că va aduce un expert în politici publice de sănătate, un român stabilit în Marea Britanie care a lucrat în cel puţin 10 ţări pentru strategii de sănătate şi pentru politici publice de sănătate.

„La Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vom aduce un expert de la Londra care lucrează acolo de mai bine de zece ani. Lucrează la Londra, în Oxford. Un expert român în politici publice de sănătate, român stabilit în Marea Britanie, care cred că a lucrat în cel puţin 10 ţări pentru strategii de sănătate şi pentru politici publice de sănătate. Este vorba de domnul Adrian Gheorghe. Invit pe oricine să verifice CV-ul dumnealui, care sunt capabilităţile acestui domn, eu unul sunt foarte mândru şi bucuros că o astfel de persoană ni se alătură în ceea ce încercăm să facem aici”, a mai declarat ministrul Voiculescu, potrivit aceleiași publicații.

Șeful CNAS a fost schimbat de fostul premier Ludovic Orban la începutul mandatului de la Palatul Victoria. El l-a demis pe Vasile Ciurchea, pe 18 noiembrie 2019,  și a numit-o pe Adela Cojan.