MENIU

Schimbare radicală în dosarul lui Băsescu! Fostul președinte și Gabriela Firea, aproape de împăcare

<p>Traian Băsescu: Liderii europeni sunt &icirc;n degringolandă. UE nu ne poate obliga să acceptăm refugiaţi</p>

Fostul președinte al României Traian Băsescu este dispus să înceapă un proces de mediere în dosarul în care se judecă cu Gabriela Firea. Senatoarea PSD nu a refuzat propunerea.

Traian Băsescu primește miercuri, 16 septembrie, în Aula Bibliotecii Academiei Române, titlul de “Mediator de Onoare”. Aceeași distincție o primesc și foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu, potrivit stiripesurse.ro.

Cu ocazia acestui eveniment, Băsescu  făcut un anunț care ar putea schimba soarta dosarului în care este acuzat că a amenințat-o pe Gabriela Firea, după ce instanța i-a schimbat încadrarea juridică de la șantaj la amenințare.

Acesta a spus că este dispus să apeleze la mediere în acest conflict, astfel încât Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție să nu mai facă risipă de timp și de resurse.

"Vă promit că îmi voi trimite mâine avocatul nu la procuror, ci să vină la domnul preşedinte (al Consiliului de Mediere - n.r.) să stabilim un mediator şi să-i fac propunere doamnei Firea să mediem cu un mediator această dispută", a spus Băsescu.

Contactată de jurnaliștii de la știripesurse.ro, Gabriela Firea nu a refuzat propunerea fostului președinte, susținând că mai întâi trebuie să se consulte cu avocatul și familia sa.

"Dacă fostul presedinte e serios în ceea ce spune, nu îi voi da un răspuns la cald, ci mă voi consulta cu avocatul şi familia, dar încă nu am auzit din partea lui regrete publice cu privire la cele afirmate. Niciodată nu am vrut să fac o plângere împotriva cuiva, cu atât mai puţin împotriva preşedintelui statului, dar acele vorbe m-au afectat atât personal, cât şi ca parlamentar, mai ales că au venit din partea unui om care are două fete şi care a promovat multe femei în politică", a declarat senatoarea PSD.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuză pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul emisiunii “Jocuri de Putere” de la Realitatea TV.

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arată: "Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii 'Jocuri de putere', referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: 'Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă... Nu-i atentă... Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele' ".