MENIU

Schimbare majoră în strategia de vaccinare! Locurile suplimentare și cine se va imuniza din februarie - DECIZIA ministrului Sănătății

vaccinarea COVID-19

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat sâmbătă, că toate locurile noi care vor apărea în platforma de programare în februarie vor fi rezervate pentru persoanele peste 65 de ani, bolnavii cronici, cei cu handicap, respectiv cei care îi îngrijesc și locuiesc cu ei.

 

Vlad Voiculescu a anunțat schimbarea strategiei de vaccinare, ca o măsură legată de aglomerarea spitalelor. El a precizat că cei programați deja la vaccinare și cei programați la rapel nu vor fi afectați de această modificarte.

„Am verificat din nou statisticile și vedem că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 65 de ani”, a declarat ministrul sănătății, adăugând că „tot ce înseamnă programare nouă în februarie va merge către vârstnici, cei cu boli cronice și cei cu grad de handicap”.

VIDEO Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat primele MĂSURI după incendiul de la Institutul „Matei Balș”

„Schimbăm strategia de vaccinare ca să avem mai puțini oameni în spitale. Tot ce înseamnă programare nouă în februarie va merge către vârstnici, bolnavi, cei cu un grad de handicap”, a mai spus Voiculescu.

„Am propus premierului şi avem acceptul dânsului ca în perioada următoare, pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare pentru vaccinare, eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu handicap, respectiv cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceştia. Pe perioada lunii februarie toate locurile oferite în platforma de vaccinare vor merge către aceștia, nu către alte persoane”, a anunțat, sâmbătă, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Anunțul ministrului de schimbare a strategiei de vaccinare vine după ce  autoritățile au amânat deja  programările pentru câteva zeci de mii de persoane, din cauza lipsei vaccinurilor.  

Comitetul Național de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid (CNCAV) a anunțat vineri amânarea vaccinării tuturor persoanelor sub 65 de ani programate în perioada 30 ianuarie – 11 februarie, pentru după 16 februarie.

Anterior, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, anunțase amânarea cu 10 zile a vaccinării pentru 35.000 de lucrători din domeniile esențiale, programați în perioada 28 ianuarie – 11 februarie.