MENIU

Schimbare de situație în cazul lui Cheloo: Poate fi un simbol al luptei antidrog

X FACTOR. Chelloo, APARIŢIE INCREDIBILĂ în emisiune

Cheloo de la Paraziții este cercetat în calitate de suspect într-un dosar de consum și trafic de droguri de risc, iar cu toate acestea miercuri seara a fost eliberat condiționat. Specialiștii susțin că artistul ar putea întoarce situația în favoarea lui dacă ar spune STOP consumului de stupefiante și ar demara o campanie antidrog.

În ciuda vocilor care au spus imediat că ar trebui concediat de la televiziune, psihologul Ilie Marinescu a povestit de ce e de pereferat transformarea lui Cheloo într-un simbol antidrog. „Antena 1 îl poate susţine pe Cheloo să iasă din această situaţie în cadrul unei campanii naţionale antidrog. Dacă e cazul, îl poate ajuta să se interneze într-o clinică de dezintoxicare şi, prin propriul exemplu, artistul ar demonstra că dependenţa de droguri se tratează. Aşa se poate relansa ca o persoană care a renunţat la droguri şi care promovează lupta contra stupefiantelor”, a mărturisit, pentru ziarulring.ro, psihologul Ilie Marinescu.

„Îşi va spăla imaginea în public”

Soluția pentru o bună demarare a campaniei este următoarea. Fie Cheloo va recunoaşte că se droghează, fie anchetatorii vor demonstra asta. „Dacă îl antrenezi într-o campanie de eradicare a acestui flagel, lui Cheloo i se pune o etichetă, ceea ce nu e de dorit. Or, până nu se demonstrează legal că fapta lui e reală, nu poţi face asta. Dacă se demonstrează şi el acceptă campania, toată lumea are de câştigat. El îşi recunoaşte greşeala şi îşi spală imaginea în public, iar mass-media arată că se preocupă de astfel de situaţii sensibile. Cei care îl promovează ar trebui să se gândească în primul rând la tineri, care sunt cei mai afectaţi de droguri, iar exemplele negative îi pot ajuta să nu cadă în plasa traficanţilor”, a  mai spus Ilie Marinescu.

Chello nu are nimic să-şi reproşeze

Aflat în drum spre casă după ce poliţiştii au găsit canabis în vila lui de la Breaza, Cheloo şi-a liniştit admiratorii de pe Facebook: „O zi ca oricare alta, nu vă mai certaţi! Nimic de reproşat”. Ulterior, a postat piesa lui „O zi ca oricare alta”. Fanii i-au răspuns cu mesaje de susţinere, dar şi cu unele ironice: „E WiFi la puşcărie?”.